AcasăBreviar parlamentarPropunerea legislativă a deputatului Gigel Știrbu, privind publicitatea la țigările electronice, a...

Propunerea legislativă a deputatului Gigel Știrbu, privind publicitatea la țigările electronice, a fost votată în Plenul Parlamentului

Deputatul Gigel Știrbu a inițiat un proiect de lege, care a fost votat în Plenul Parlamentului, ieri, 18 iunie a.c. Este vorba despre proiectul de lege pentru completarea art. 29 din Legea audiovizualului nr.504/2002, precum și pentru completarea Legii nr.148/2000 privind publicitatea. Mai concret, la inițiativa lui Gigel Știrbu a fost interzisă publicitatea explicită pentru țigaretele electronice, inclusiv cele de tip Vape.

„Vreau să vă informez că astăzi, 18 iunie a.c., sunt foarte bucuros pentru faptul că am reușit să trec o lege, în Plenul Parlamentului, prin care se interzice publicitatea la acele aparate sau instrumente care încălzesc tutunul sau de tip vape. Sunt acele aparate pe care dvs. le-ați văzut peste tot. Sunt acele aparate pe care tinerii au început să le folosească de la vârste foarte fragede. Această inițiativă legislativă a venit în urma solicitării a numeroase familii, care au copii minori, pentru a avea un cadru legislativ, care să interzică publicitatea la aceste aparate.

În preajma școlilor, în preajma locurilor de joacă, în preajma parcurilor existau panouri publicitate imense, care făceau publicitate la aceste instrumente. Astăzi, prin această lege făcută de mine și semnată de foarte mulți colegi liberali, se interzice publicitatea la aceste aparate.

Sper și îmi doresc, din toată inima, ca această lege să fie un prim pas spre interzicerea tuturor mijloacelor de comunicare și de publicitate, pentru tot ceea ce dă dependență. O națiune, o țară care nu are tineri educați, sănătoși și viguroși nu are viitor.

Mulțumesc tuturor celor care mi-au trimis solicitările pentru a iniția o astfel de propunere legislativă, mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat și mulțumesc, în primul rând, tuturor celor care au pus umărul, ca după o perioadă extrem de lungă, să reușim să trecem această inițiativă legislativă, extrem de benefică pentru întreaga națiune!”, a declarat Gigel Știrbu, deputat PNL Olt.

Dragoș Sîrghie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments