AcasăActualitatePropunerile municipalității au fost respinse de către reprezentanții ACS Inter Olt Slatina

Propunerile municipalității au fost respinse de către reprezentanții ACS Inter Olt Slatina

Recent, Primăria Slatina și Consiliul Local Slatina a emis un comunicat de presă cu privire la motivul nealocării de fonduri către echipa de fotbal privată ACS Inter Olt Slatina. Acesta a venit după ce reprezentanți ai echipei de fotbal au purtat discuții cu consilierii locali ai tuturor partidelor politice, care nu au dorit să se implice în realizarea unui astfel de proiect de hotărâre. De asemenea, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, Emil Popa, primarul Municipiului Slatina, a declarat faptul că sumele cerute de echipa de fotbal sunt nejustificabile, îndrumându-i să aleagă altă cale legală pentru a obține fonduri din bugetul local.

emil popa conflict club fotbalFără alte comentarii, în continuare, vă prezentăm comunicatul de presă semnat de Primăria Slatina și Consiliul Local, cu privire la acest subiect:

«În urma articolelor tendențioase și neîntemeiate apărute, în ultima vreme, într-o parte a mass-media locală, referitoare la așa-zisul „refuz” al autorităților publice locale de a finanța echipa de fotbal privată ACS Inter Olt Slatina, Primăria municipiului Slatina reamintește faptul că, pe parcursul întâlnirilor avute de reprezentanții municipalității și oficialii clubului de fotbal privat menționat, au fost prezentate acestora posibilitățile legale de finanțare și susținere a activității clubului de fotbal, respectiv depunerea de proiecte, în baza Legii nr. 350/2005, privind regimul finanțărilor nerambursabile pentru entitățile non-profit, precum și înființarea și activarea unei secții de fotbal în cadrul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Slatina, din subordinea Consiliului Local Slatina. Propunerile municipalității au fost respinse de către reprezentanții echipei private de fotbal amintite, pe motiv de neîncadrare în termenele prevăzute de depunere a documentației pe Legea nr. 350/2005, privind regimul finanțărilor nerambursabile pentru entitățile non-profit, cât și în termenele impuse de Federația Română de Fotbal, în vederea înscrierii în ediția de campionat 2014-2015.

De menționat este faptul că, în repetate rânduri, oficialii echipei private de fotbal ACS Inter Olt Slatina au solicitat exclusiv o finanțare, direct pe baza unor modificări aduse la Legea nr. 69/2000 a educației fizice și sportului, finanțare care nu permite o selecție transparentă a proiectelor, depunerea unor proiecte cu obiective clare și cu retragerea finanțării în caz de neîndeplinire a acestora, precum și un control riguros al cheltuielilor efectuate, așa cum este stipulat în Legea nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile pentru entitățile non-profit.

Primăria Slatina și Consiliul Local Slatina reamintesc, totodată, faptul că au sprijinit, constant și anual, o serie de acțiuni cu caracter sportiv – pe orice ramură – și că sunt, în continuare, deschise finanțării oricăror asemenea evenimente, cu condiția ca acestea să presupună transparență și respectarea legalității».

Mihaela C.

6 COMENTARII

  1. Bravo Emile! Da-le peste nas! Cum vazura ca nu mai e Darius si Prina, se gandira sa fure ei ce a mai ramas. Afara cu Oprestii si funul lor!

  2. Autoarea articolului se face de ras,ca de altfel si primarul care …este. Si daca finantezi in baza legii 350,nu poti sa te delimitezi de legea sportului 69,modificata tocmai ptr prosti ca la primarie ,ptr ca este singura care permite sa platesti inclusiv salariile angajatilor. Inainte ar trebui sa va documentati,apoi sa faceti jocurile unui primar care emite la foc automat elucubratii. Am sa postez imediat modificarea legii ptr toti handicapatii din primarie. Ca nu stiu s-o aplice asta-i alta treaba.

  3. Dacă nici legea sportului adica 69/2000 nu este legală atunci nu trebuie sa ne punem un semn de întrebare ?

  4. Citiți si cele 2 legi si vedeți care se pot folosi ! Iar apoi regulamentul FRF de trecere a unui club din ACS in CSM, o sa va minunați cat de nepregătiți sunt cei de la primărie !

  5. Da, dar ce uita sa spuna acest individ este cum l-a jignit pe tanarul microbist Andrei Petru . In momentul cand acesta a vrut sa ia cuvantul , tipul din imagine l-a facut un neca nimeni dupa care l-a dat afara.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular