AcasăBreviar parlamentarPSD a atins trei dintre cele patru obiective pe care le-a propus,...

PSD a atins trei dintre cele patru obiective pe care le-a propus, privind noile reglementări aferente pieței de energie! a declarat Siminica Mirea, senator PSD

În ultima perioadă, românii sunt din ce în ce mai îngrijorați de ideea că nu-și vor mai putea plăti facturile la energia electrică și gaze naturale, din cauza scumpirilor vehiculate. Pentru a veni, ca de fiecare dată, în sprijinul românilor, Siminica Mirea – senator PSD, a declarat:

„Partidul Social Democrat a atins trei dintre cele patru obiective pe care le-a propus, privind noile reglementări aferente pieței de energie, precum: protejarea consumatorilor casnici, a infrastructurii și a IMM-urilor; reglementarea prețurilor la gaze naturale și energie; combaterea speculei din piața de energie.

Astfel, în ceea ce privește protejarea consumatorilor, a fost acoperită, prin coborârea pragului maxim de consum, de la 300 la 255 KWh/lună, beneficiind astfel de compensare, fiind eligibili consumatorii care, în 2021, au avut un consum mediu lunar între 100 și 300 KWh. Tariful celor care au un consum mediu lunar sub 100 KWh, a fost, de asemenea, păstrat, fiind în continuare 0,68 lei/KWh, iar pentru infrastructurile critice, va fi aplicat un tarif unic de 1 leu/KWh. Pentru IMM-uri va fi aplicat același tarif de 1 leu/KWh pentru 85% din consumul mediul lunar din 2021.

În cazul gazelor naturale, tariful de 0,31 lei/KWh, pentru clienții casnici, se va menține, iar pentru firme și instituții, care prezintă un consum anual mai mic de 50.000 MWh sau care sunt producători de energie termică, tariful va fi de 0,37 lei/KWh.

În ceea ce privește reglementarea prețurilor, s-a stabilit prețul de 150 lei/MWh aferent gazelor naturale, pentru consumatorii casnici și pentru producătorii de energie termică, iar pentru energia electrică, prețul va fi plafonat la 450 lei/MWh.

Specula va fi combătută, prin introducerea taxei de solidaritate și reglementarea prețurilor din piața de energie, punând capăt schemei de compensare la prețurile speculative, realizând, în același timp, o economie consistentă, la bugetul statului”.

Ionuț Dumitrescu

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments