AcasăPoliticaPSD a realizat 73% din programul de guvernare

PSD a realizat 73% din programul de guvernare

Conform statisticilor, de la preluarea guvernării, PSD a reușit să ducă la îndeplinire măsuri din programul de guvernare, atingând pragul de 73%.

În continuare, vă redăm o parte dintre măsurile realizate de guvernarea PSD, pe diferite domenii de activitate: creșterea salariului minim; adoptarea Legii Turismului; alocarea a 10 miliarde de euro pentru satele României; cele mai mari majorări din istorie pentru salariile medicilor și asistentelor. Guvernul a adus, pentru agricultura românească, 7,5 miliarde de euro din fonduri europene, în perioada 1 ianuarie 2017-25 februarie 2019, dublu față de totalul sumelor încasate de la Uniunea Europeană în 9 ani, între 2007 și 2016.

Layout 1S-au efectuat majorări succesive ale salariilor profesorilor. Față de 2016, salariile nete, „în mână”, ale profesorilor au crescut în medie cu 57,6%. Guvernul a alocat bani pentru modernizarea singurului sanatoriu de recuperare a copiilor din România. Peste 80.000 de elevi din licee profesionale primesc burse din fonduri europene. Guvernul a majorat indemnizațiile persoanelor cu dizabilități cu peste 30%! Copiii cu dizabilități au beneficiat de majorări între 30%-139%.

S-au construit 90 de creșe și grădinițe. Domeniul Sănătății primește cele mai mari fonduri din istorie, realizându-se și scăderea ratelor românilor cu procente cuprinse între 18% și 27%. Plafonarea tarifelor la energie electrică pentru consumatorii casnici, program de construire de abatoare mobile; plafonarea tarifelor la gazele naturale pentru populație, programul de susținere a producției de usturoi sunt alte măsuri ale guvernării PSD.

Au fost majorate subvențiile pentru reintegrarea pe piața muncii a șomerilor de lungă durată. Aici, mai putem aminti: program de investiții pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de irigații; program de stimulare a producției vegetale, zootehnice și a acvaculturii prin înființarea unui credit de dezvoltare a afacerii cu garanții de stat program de susținere pentru produse deficitare; reducerea impozitului pe veniturile din pensii de la 16% la 10%, pentru pensiile mai mari de 2.000 de lei. PNDL 1 și 2 scot din noroi satele României; loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Sebeș-Turda au fost date în exploatare.

Guvernarea PSD a creat 230.000 de noi locuri de muncă, s-a diminuat, cu aproximativ 35% a prețului pentru 60 de medicamente; s-a realizat creșterea de 2,5 ori a fondului de burse pentru studenți, de la 83 lei/lună la 201 lei/lună alocare per student, iar punctul de pensie a crescut la 1.100 lei și pensia minim garantată a ajuns la 640 de lei.

Adoptarea și aplicarea Legii salarizării unitare;  Ministerul Educației Naționale a plătit, în totalitate, sumele reprezentând hotărârile judecătorești restante, precum și cele scadente în 2019; INS a anunțat o nouă creștere a salariului mediu și a puterii de cumpărarea a românilor; Autostrada Comarnic – Brașov; creșterea cu peste 38% a veniturilor însoțitorilor persoanelor cu dizabilități – sunt alte măsuri vizate de PSD.

Nu în ultimul rând, mai putem enumera: programul Pasarela: 10.000 de tineri dezavantajați angajați temporar în sistemul public; transport gratuit pe calea ferată pentru toți studenții, pe toată perioada anului; tichete de vacanță și în 2019 și în 2020

•  Modernizarea a 115 de unități de învățământ; salariu minim de 3.000 de lei pentru cei care lucrează în domeniul construcțiilor; stimulăm angajarea persoanelor cu dizabilități. Sprijin de 5.000 de euro de persoană, pentru cel puțin 5.000 de beneficiari; eliminarea impozitului pe veniturile obținute din tranzacții imobiliare, precum și creșterea salariilor de bază pentru personalul de scenă.

Ionuț Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments