AcasăInterviuPSD Caracal merge spre o destinație sigură: pierderea alegerilor locale!

PSD Caracal merge spre o destinație sigură: pierderea alegerilor locale!

Observăm că, până la urmă, Domnule Stănescu, există o justiție divină. Dan Ciocan, cel care a avut decizia finală de a vă demite din funcția de viceprimar al Caracalului, a fost el însuși „ejaculat”, ca să utilizăm o expresie a celebrului Vanghelie. Este asta o caracteristică a PSD, aceea de rinocerizare internă, atunci când partidul se clatină?

Nu știu dacă îi putem spune justiție divină, dar domnul deputat a fost mistuit de modul în care a înțeles să facă politică. Adică, a crezut că micile înțelegeri, vorbele pe la spate și trădarea, instrumente care i-au adus ascensiunea politică, îl vor susține pe mai departe. Este o vorbă din popor – ce dai, aia primești. Adică dai respect, primești respect. Dai trădare, primești trădare. Iar domnul deputat nu s-a evidențiat în a oferi respect oamenilor cu care a lucrat sau pe care i-a avut în subordine.

În ceea ce privește PSD-ul, acesta continuă să lucreze la fel ca în cei 30 de ani de existență, așa cum mulți dintre actualii membri acționau și înainte de 1989. Adică, atunci când ai inițiativă, când vrei să faci ceva, are grijă un șef să te  pună la locul tău, iar dacă nu înțelegi nici atunci, ești „ejaculat”, ca să citez și eu clasicul la care dumneavoastră faceți referire.

octavian stanescu pro romania caracalÎn fond, cu ce ați greșit dumneavoastră în fața mai-marelui baron Dan Ciocan?

Față de Dan Ciocan, eu n-am greșit cu nimic. Și la fel pot să spun și despre ceilalți din conducerea PSD Olt. Motivele invocate pentru excluderea mea din partid sunt ireale și inventate. S-a vrut cu orice preț îndepărtarea mea, doar pentru simplul fapt că n-am fost de acord cu multe dintre proastele inițiative ale primarului municipiului Caracal. Deputatul Ciocan a ales să-l susțină pe Liviu Radu, un om venit de puțin timp în PSD, în detrimentul unui combatant social-democrat, în nenumărate bătălii electorale.

Cum catalogați judecata la care ați fost supus de fostul prefect de Olt, prof. Neacșu, cel care a dat, în ceea ce vă privește, verdictul final, acela de a vă lăsa, practic, șomer, după ce ați slujit cu credință, ani în șir, PSD?

Eu sunt un om credincios, cred în justiția divină, iar domnul prefect a fost trimis acasă chiar înaintea mea. Domnul Neacșu a făcut parte din aparatul pesedist care a acționat la îndepărtarea mea din Primăria Caracal, dânsul consfințind practic solicitarea conducerii PSD, chiar dacă din punct de vedere legal a greșit. Mai departe, numirea sa într-o funcție publică, în locul unui tânăr cu perspectivă, arată că acest partid continuă politica falimentară și nu dorește schimbarea și nici promovarea de oameni noi, tineri cinstiți și onești.

Nu credeți că aceeași soartă va avea și actualul primar, Liviu Radu, care în ciuda obedienței sale absolute, va fi trimis după… țigări?

O dată cu numirea conducerii interimare a PSD Caracal, a și început numărătoarea inversă pentru domnul Liviu Radu. Acesta are zilele numărate în funcția de primar, iar perspectivele pentru o eventuală candidatură pentru un nou mandat scad în fiecare zi. Domnul Doldurea, dacă dorește binele Caracalului, nu va pune un candidat din partea organizației PSD Caracal. Cea mai onorantă cale de ieșire din criză a acestei organizații este susținerea unui alt candidat de centru-stânga.

Cum vă descurcați fără un loc de muncă, cu familia, cu ratele la bancă, cu viața de zi cu zi?

N-aș putea spune că nu mai am un loc de muncă. Noua mea misiune este construirea Pro România Caracal, organizația care, până la alegerile locale din 2020, va deveni una dintre cele mai puternice organizații locale din toată țara. Aș vrea să-i liniștesc pe toți „binevoitorii” mei și să le transmit pe această cale că lumea nu începe și nici nu se termină cu un post de viceprimar.

Ce aveți de gând să faceți în continuare, din punct de vedere politic și cum credeți că va putea fi îngenuncheată mașina infernală a PSD CARACAL?

Pro România este varianta cea mai bună pentru oamenii din Caracal, iar PSD este pe marginea prăpastiei. Nu există o altă alternativă, în momentul de față, în afara Pro România. Acesta este adevărul și asta le voi transmite oamenilor din Caracal. Adevărul va fi elementul care va stopa această „mașină infernală” la care dumneavoastră faceți referire și care va duce la pierderea alegerilor de către PSD, cel puțin în Caracal.

PRO România, partidul plagiatorului Victor Ponta….De ce l-ați ales?

După cum am spus de nenumărate ori, sunt și rămân un om de stânga, social-democrat. Pro România este singura variantă credibilă pe această parte a eșichierului politic pentru că Pro România ține cu România. Președintele Ponta și oamenii de calitate pe care i-a adunat în jurul său reprezintă un alt argument în alegerea pe care am făcut-o.

Cum vi se pare poziția de interimar la conducerea PSD Caracal a domnului Doldurea, în aceste momente de cumpănă pentru PSD?

Pot doar să constat că domnul Doldurea va avea o misiune grea, dificilă, dacă nu chiar imposibilă, mai ales că actuala organizație PSD este făcută după chipul și asemănarea domnului Ciocan. Așa cum am spus mai devreme, PSD Caracal merge spre o destinație sigură: pierderea alegerilor locale!

Beneficiați, în Caracal de o anumită simpatie și de un grad de popularitate, intensificate mai ales după ce ați fost scos din Primărie. Ce categorii sociale sunt de partea dvs. și cum credeți că le veți menține alături, având în vedere că nu aveți forța financiară și numerică, în cazul unei candidaturi la Primăria Caracal?

Vreau să le demonstrez caracalenilor că se poate câștiga o bătălie electorală și fără să ai în spate oameni de afaceri, potenți din punct de vedere financiar, care, după un eventual succes, să vină și să-ți ceară înapoi „contribuțiile”. Nu se poate așa, oamenii nu mai pot fi mințiți, iar primăria trebuie să fie scoasă din caruselul intereselor financiare ale unor oameni din diverse partide, afaceriști, și să devină transparentă. Cetățenii știu, acum mai mult ca oricând, că chiar ei sunt cei care au puterea de decizie, iar anul viitor vor demonstra acest lucru, prin alegerea pe care o vor face pentru postul de primar.

Popularitatea, dacă îi putem spune așa, a venit în urma implicării mele în comunitate în cei cinci ani în care am fost viceprimar. Oamenii au văzut că încerc să vin cu soluții la problemele lor, că mă zbat și-mi dau interesul pentru comunitate.

Știu, nu puteți dezvălui programul dvs. electoral, dar, ca principiu, pe ce se va baza acesta, în eventualitatea unei candidaturi la Primărie?

Pot să vă asigur că deja am lângă mine o adevărată armată de profesioniști, oameni care au atras milioane de euro din fonduri europene și care vor asigura dezvoltarea municipiului Caracal mult-dorită de cetățeni. Platforma mea electorală va fi dezvăluită, la momentul potrivit, astfel încât caracalenii să afle care sunt proiectele pe care le pregătesc pentru comunitatea noastră. Ceea ce trebuie să rețineți este faptul că administrația mea va fi una deschisă, transparentă și pentru cetățeni.

LINIA ÎNTÂI

- Advertisment -

Most Popular