AcasăPoliticaPSD cumpără, pe bani publici, tot felul de oameni!

PSD cumpără, pe bani publici, tot felul de oameni!

Consecvent misiunii sale politice, aceea de a menține Opoziția din Olt la o temperatură cât mai înaltă, președintele PMP Olt, primarul comunei Studina, d-l Marian Vasile, a exprimat, recent, într-o conferință de presă, poziția sa și a partidului pe care-l conduce, părerea cu privire la dezastrul pe care-l lasă în urma lor guvernele lui Victor Ponta.

Moment de reculegere pentru cea mai mare minciună!

„Vreau să ținem un moment de reculegere pentru cea mai mare minciună care a existat din 1989 și până acum, în România. Vreau să ținem un moment de reculegere pentru această alianță, pentru un proiect în care românii au crezut. Să ținem un moment de reculegere și pentru toate acele speranțe ale românilor care, în 2012, au venit, au votat ceea ce au crezut că este mai bine, la momentul respectiv. Noi știam că nu este decât minciună și atât, dar acum s-a demonstrat. Asta am vrut să vă spun. Sper ca, de aici încolo, românii să aibă mai multă maturitate, să judece lucrurile mult mai corect și, când ajung la urna de vot, să facă ceea ce gândesc corect, să voteze ceea ce cred cu adevărat că poate produce schimbarea.

marian vasile 578La momentul acesta, știm că există un partid în județul Olt și la nivel național, dar, mai ales, în județul Olt, care face opoziție, adică face ce trebuie să facă un partid. Este vorba de Partidul Mișcarea Populară.”

Le cer liberalilor să aibă demnitate și caracter

„Am o mare rugăminte și le cer tuturor peneliștilor care acum, când lucrurile s-au rupt, deși cred că și dumnealor erau conștienți demult că se va produce această ruptură: să aibă demnitate și caracter, să facă ceea ce trebuie să facă cu adevărat un partid de dreapta. Să meargă în opoziție, să uite de toată această perioadă, pe care, oricum, nu am înțeles-o. Nu era firesc, nu era în natura lucrurilor, nu era normal, ca un partid de dreapta să tragă la căruța unui partid de stânga, la căruța PSD-ului. Pentru că niciodată nu putem spune cu adevărat că PNL a condus în România. Au mimat acest lucru, au încercat să-și aducă cât mai mult capital electoral, să strângă cât mai multe intenții de voturi, nu voturi, pentru că la asta s-a rezumat activitatea dumnealor. Au mers alături de Crin Antonescu care, indiferent prin ce mijloace, indiferent cum, și-a dorit, atât de mult, această funcție de președinte, încât a uitat ce înseamnă, cu adevărat, preceptul de dreapta, idei, valori de dreapta. A uitat, cu adevărat, că aceia care au avut încredere în el, ca președinte, practic, și-au dorit să schimbe lucrurile în bine. Nu s-a întâmplat acest lucru. Încă o dată le cer tuturor peneliștilor să uite de funcțiile pe care le-au ocupat, să nu încerce cumva, așa cum a auzit că se întâmplă și la nivelul județului Olt, să bată palma pe sub masă, cu actuala putere, cu președintele PSD – Paul Stănescu.”

Este, cu adevărat, nevoie de Opoziție în acest județ

„Care este cel mai important lucru, și probabil că ați înțeles și d-voastră, dacă vom fi uniți și sper că se va întâmpla acest lucru, am auzit de atâtea ori, în județul Olt, nu se poate schimba Partidul Comunist sau PSD, pentru mine este cam același lucru. Este, cu adevărat, nevoie de opoziție în acest județ. Este nevoie ca, fiind uniți, să monitorizăm cât mai bine toate măgăriile care s-au făcut până acum. Să fim atenți, în următoarele alegeri, pentru că avem două rânduri de alegeri, europarlamentare și prezidențiale, nu mai este prea mult timp până atunci. Văd că aceia din PSD cumpără, pe bani publici, tot felul de oameni, oameni angrenați în sistemul politic, indiferent de coloratură, începând de la PNL și până la PP-DD. Vă spuneam că trebuie să fim foarte atenți și să monitorizăm foarte bine. Când spun atenți, înseamnă că nu trebuie să mai acceptăm acel furt electoral și sper că oamenii, mai ales cei din PSD, au înțeles, după acel referendum în care sunt anchetați foarte mulți oameni care au furat, pe românește, voturi, că nu vor mai face acele măgării, că nu vor mai merge la vot decedați, nu se vor mai trece pe listă tot ceea ce înseamnă alei prin cimitire. Lucrurile se vor schimba…”

Cer președintelui Paul Stănescu să-și ceară scuze public și să-și dea demisia

„Cer președintelui PSD, Paul Stănescu, să-și ceară scuze public și să-și asume acest eșec. Cer, în același timp, președintelui PSD, Paul Stănescu, să vină cu explicații plauzibile, concrete, în fața electoratului pentru toate realizările, dar mai bine spus pentru toate nerealizările pe care le-a avut acest guvern și pe care le-au avut și dumnealor, cei care au condus acest județ, în toată această perioadă. Pentru că mă simt obligat să spun din nou, atâtea promisiuni nu am auzit în viața mea și atâtea nerealizări nu am crezut, dacă se poate se spune așa, că pot exista, pentru că nu poate exista ceva ce nu s-a realizat. Mi-am permis, la conferința de presă care a trecut, să vorbesc doar despre Autostrada Sudului, despre modul în care au deszăpezit Autostrada Sudului și să-i felicit. Am uitat de centura ocolitoare, îmi cer scuze, pentru că a fost un proiect foarte bine dezbătut, pe care s-au câștigat o grămadă de voturi. Cred că la următoarele alegeri, parcă îi văd pe cei de la PSD venind, din nou, cu acest proiect, în fața cetățenilor, și găsind explicații, care de care mai stupide, de ce nu s-a realizat proiectul x, y sau z.

Am înțeles, în ultima perioadă, și de aceea am spus că este bine ca președintele CJ și al PSD Olt, Paul Stănescu, vă vină în fața cetățenilor care i-au acordat votul de încredere și să vorbească despre aceste nerealizări, pentru că se vehiculează foarte mult că are o relație foarte proastă cu d-l prim-ministru dr. Victor Viorel Ponta și că de asta, în județul Olt, nu s-a realizat nimic, aproape nimic. Dacă lucrurile stau așa, dumnealui trebuie să găsească o soluție morală, nu știu dacă de compromis sau fără compromis, și dacă nu mai are posibilitatea și capacitatea să gestioneze acest proces politic, mai ales fiind la guvernare, să nu uităm că PSD este la guvernare, și nu poate găsi o explicație corectă, să-și dea demisia. Asta este părerea mea…”

Ar trebui ca d-l dr. Victor Viorel Ponta să-și dea și el demisia

„Ar trebui ca d-l dr. Victor Viorel Ponta să înțeleagă că trebuie să facă pasul înapoi și să-și dea și el demisia. Sunt convins că acest lucru nu se va întâmpla, pentru că este atâta luptă pentru ciolan acolo și atâtea interese, că, de fapt, numai așa s-a guvernat România, numai pentru interesele pe care le-au avut dumnealor. Iar d-l Crin Antonescu chiar să aibă, cel puțin dacă se mai poate face acum, capacitatea de a face pasul înapoi, pentru că este clar, cel puțin din punctul meu de vedere, nu are capacitatea de a ajunge, mai ales în această situație, președinte al României și cred că nici în PNL nu mai este atât de iubit. Pentru că toți cei care sunt în teritoriu acum sar la gâtul dumnealui și, din câte am înțeles, nimeni nu vrea să plece din nicio funcție, iar d-l prim-ministru Victor Ponta a anunțat că oferă funcții celor care vin, mai ales din PNL, către guvernare. Asta se numește cumpărare. Asta se întâmplă la această oră.”

O rugăminte la parlamentarii PP-DD

„Ce rugăminte aș mai avea către parlamentarii PP-DD. Să nu uite cum au ajuns în acele funcții, să nu uite că votul care le-a fost acordat de către oameni a fost unul, în primul rând, împotriva USL și, din câte îmi ajunge și mie pe la urechi, în toată această perioadă, se negociază intens și cu cei de la PP-DD. Dacă vor și au capacitatea și este nevoie, într-adevăr, de mult caracter și personalitate, să nu facă pasul și să nu sprijine, nu știu dacă pe față sau din umbră, acest guvern care, din punctul meu de vedere, este unul de compromis. Nu vorbesc numai de acest guvern, vorbesc și despre ce se întâmplă la nivel de județul Olt unde, PSD pe de o parte, și PNL pe cealaltă parte, încearcă să-și întărească cât mai mult activul.

Nu cred că este cazul să comentăm mai mult. Coincidență sau nu, președintele Paul Stănescu ține o conferință de presă, peste puțin timp. Ar fi fost foarte bine să-l invităm pe dumnealui aici.”

16 Martie, București – miting de protest al PMP

„Vreau să vă spun acum câteva lucruri despre PMP, partid care chiar face ceea ce ar trebui să facă un partid. Își asumă responsabilitatea, creează și face opoziție, pentru că, repet, este nevoie de opoziție și la nivelul județului Olt, și la nivel național. Sâmbăta trecută, am avut o întâlnire pe Oltenia, la Craiova, care a arătat, cu adevărat, cât entuziasm există și câtă unitate este în acest partid. Viitorul în politica din județul Olt și din România este, cu adevărat, PMP. Nici măcar atunci când eram la întâlniri destul de mari și la nivel de București, când eram convocat de către PNL, n-am văzut atâta atitudine și atâta implicare. Oamenii au speranțe și cred că nu putem să dezamăgim. PMP nu oferă absolut nimic, nu oferă funcții, așa cum face guvernul Ponta, din contră, PMP cere muncă, responsabilitate și caracter. Asta face PMP la această oră. Este foarte greu ca, în PMP să vină acum oportuniști, oameni care sunt animați doar de interese și atât. În PMP vin oameni care cred că pot schimba, și-n județul Olt, și-n România. Discuțiile pe care le-am avut, și este foarte important, suntem total împotriva taxelor și impozitelor pe care le-a pus în cârca oamenilor acest guvern. Suntem total împotriva celei mai stupide, celei mai proaste măsuri pe care putea s-o ia un guvern, adică să vină și să le ceară cetățenilor bani pentru campania electorală. Este vorba de acea acciză pentru care noi am început un proces de strâns de semnături din care să arătăm că suntem împotriva acestei măsuri. Pe data de 16 martie, se va organiza un miting de protest, la nivel național, la București. Sperăm ca, la nivel național, să strângem peste 1 milion de semnături…”

LINIA ÎNTÂI


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments