AcasăPoliticaPSD Drăgănești-Olt îi cere primarului Tudorică să respecte legea 273/2006!

PSD Drăgănești-Olt îi cere primarului Tudorică să respecte legea 273/2006!

Primarul Marian Tudorică îi acuza, în urmă cu câteva zile, pe consilierii PSD că blochează bugetul orașului, aceștia neprezentându-se la ședința în care urma să se voteze bugetul. În fapt, Marian Tudorică (zis Măruș), voia să treacă acest buget, pe repede înainte, nerespectând cele 15 zile pentru transparență publică și cele 5 zile pentru contestații, prevăzute de legea 273/2006.

După ce a pierdut majoritatea Consiliul Local, Marian Tudorică, se agață, prin tot felul de tertipuri, cu ultimele puteri, de fotoliul de primar, sperând într-un nou mandat, deși imaginea sa în ochii drăgăneștenilor s-a deteriorat iremediabil.

Tudorică a fost la un pas să fie exclus din PNL Olt, de către noul președinte Gigel Știrbu, dar se pare că acesta l-a reevaluat, neavând altă opțiune viabilă pentru Drăgănești. Asta după ce a încercat, cu cerul și cu pământul, să treacă la PSD, Marius Oprescu zicându-i pas, știind ce-i poate pielea.

Deși drăgăneștenii și-au pus mari speranțe în Marian Tudorică, atunci când l-au votat, se pare că aceștia au rămas doar cu speranțele, în afară de vorbe goale Tudorică nefăcând nimic concret pentru Drăgănești-Olt. În aproape patru ani de zile…

În continuare vă prezentăm, răspunsul prompt al echipei PSD Draăgănești-Olt, la acuzațiile lui Marian Tudorică, încă primarul orașului Drăgănești-Olt.

„În urma campaniei negative de pe Facebook și din presa locală, unde pagina de Facebook denumită „Primăria Drăgănești-Olt”, pagină care nu aparține instituției Primăriei Drăgănești-Olt, ci este administrată de către Tudorică Marian, în acest moment primarul orașului Drăgănești-Olt, suntem în situația de a face următoarele clarificări :

Calendarul bugetar prevăzut de lege a fost încălcat flagrant de către primarul localității și directorul economic al acestei instituții. Astfel, data la care a fost pus în transparență publică, în loc de 12 Ianuarie 2024, a devenit 31 Ianuarie 2024 nefiind respectate cele 15 zile pentru transparență publică și cele 5 zile pentru contestații prevăzute de legea 273/2006.

Materialul de studiu și analiză livrat consilierilor locali este incomplet, nearătând bugetul la nivel de capitole și alineate, iar astfel prezentat ridică suspiciuni rezonabile.

Sumele din excedentul bugetar 2023 sunt trecute intenționat la capitolul venituri, lucru care încalcă grav prevederile legii 273/2006.

Pe această cale, somăm public primarul Orașului Drăgănești-Olt Tudorică Marian Viorel, să pună la dispoziția tuturor consilierilor locali ai Orașului Drăgănești-Olt, materialele de studiu complete așa cum prevede legislația în vigoare.

În consecință, în situația în care aceste materiale vor fi livrate consilierilor locali până cel târziu vineri 16.02.2024, ședința de Consiliu Local în care va fi aprobat Bugetul Orașului Drăgănești-Olt va avea loc pe 21.02.2024 .

Organizația Partidului Social Democrat Drăgănești-Olt rămâne consecventă în dezvoltarea sustenabilă a orașului în care trăim, fiind ghidată de bună credință și valorile sociale democrate!, se arată în comunicatul PSD Drăgănești-Olt, organizație condusă de președintele Viorel Nădescu.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments