AcasăOra SatuluiPSD e singurul care încă mai ține cu talpa de jos a...

PSD e singurul care încă mai ține cu talpa de jos a poporului!

Om așezat, fiu al comunei Seaca, primarul Marian Băluță este un bun cetățean și un patriot adevărat. Cunoaște, pe dinafară, problemele celor mulți din comuna sa și, de aceea, se străduiește, din toate puterile, să-i ajute. Oamenii vin a el ca la un preot: să le rezolve unele probleme legate de familie, de pensie, de sănătate, de proprietate, de agricultură… Cu calm și cu o aplecare aproape religioasă, Marian Băluță îi ascultă pe fiecare și purcede, apoi, la îndeplinirea dorințelor consătenilor săi.

Aflat la cel de-al treilea său mandat, primarul Marian Băluță este încă în asentimentul concetățenilor săi, prin comportamentul exemplar față de aceștia, chiar dacă vremurile politice de astăzi nu sunt atât de favorabile poporului român, în general. 

marian baluta seaca 2019D-le primar, bat alegerile europarlamentare la ușă. Cât de mult sunt interesați consătenii pentru aceste alegeri și care este rolul d-voastră?

Știți că, de la un timp, mă întreabă lumea ce facem la alegeri. Le spun că o să ieșim la vot, fiecare să voteze cu cine dorește. Eu nu le impun cu cine să voteze. Dar să știți că sunt interesați, cred că vom avea o prezență la vot de 50%.

Aceste alegeri au vreo însemnătate la nivelul partidelor?

Cum să nu aibă! Au o însemnătate foarte mare. De asta depind următoarele alegeri. Cu cât scoatem un scor mai bun la aceste alegeri, cu atât vom merge cu fruntea sus, mai departe.

România a traversat, în ultimul timp, o situație mai puțin plăcută în ochii Europei. D-voastră, în comuna Seaca, o comună cu vechi tradiții culturale, folclorice, cum v-ați descurcat?

Noi suntem o comunitate unită. Am traversat cu bine. Dar discuțiile sunt destul de ample. Mai stau de vorbă cu profesorii, cu bătrânii satului. Noi suntem considerați un popor de experiență, adică ni se taie prea multe drepturi. Adică, suntem sau nu cetățeni europeni? Pentru că cetățenii europeni au mai multe drepturi față de noi. Noi nu suntem tratați în mod egal. Tocmai aici este problema.

Majoritatea oamenilor din această zonă se ocupă cu agricultura. Se vede clar, subvenția la noi este foarte mică, la francezi este foarte mare, la nemți și la spanioli, la fel inclusiv japonezii au subvenția mai mare. La noi de ce nu este?

Nu credeți că aceste lucruri depind de guvernul în exercițiu?

Depinde, în mare parte, și de negocierile pe care le-au făcut guvernele de dinainte, nu neapărat de guvernul actual. Guvernul actual și-a impus autoritatea și, după câte văd, a fost luat de către marele partid de la Bruxelles, cam peste picior. Partidul acesta vor să-l desființeze. PSD e singurul care încă mai ține cu talpa de jos a poporului.

Ați reușit, în legislatura aceasta, să faceți investiții?

Sigur că am reușit. Sunt mulțumit de investiția pe care am prins-o, avem 7 km de asfaltare, deja suntem la jumătatea lucrării, am pietruit-o, urmează, pe 20 de mai, să ne apucăm de asfaltare. Mai avem un mini-teren de fotbal pentru copii, pe fonduri europene, suntem la stadiul de lucrări.

Ce ne puteți spune despre folclorul din comună?

Avem un ansamblu de copii, urmează să facem un contract cu un instructor de la Slatina, pentru a-i forma așa cum trebuie.  

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments