AcasăInterviuPSD este o jivină în agonie...

PSD este o jivină în agonie…

Singur împotriva tuturor, președintele PMP Olt, Marian Vasile, primarul comunei Studina, este încă încrezător în forța PMP și în venirea lui Traian Băsescu la cârma acestui partid.

Aflat pe contrasens cu politicienii din Olt aflați la putere, dar și cu unii pedeliști care, până la un moment dat, au rămas anexa PSD, supărat pe liberali pentru că au fost frați de cruce cu pesediștii, o bună bucată de vreme, Marian Vasile a reușit să păstreze identitatea PMP, să obțină, la alegerile care au fost, scoruri onorabile, dar – mai ales –   a fost și este unul dintre cei mai vehemenți critici ai puterii pesediste.

Dar despre PMP și despre gândurile lui Marian Vasile veți afla mai multe în interviul de mai jos.

marian vasile 609D-le președinte, Partidul Mișcarea Populară a înregistrat un oarecare recul, în ceea ce privește entuziasmul cu care a plecat la drum. Credeți că această structură politică mai are vreun viitor?

Având în vedere tinerețea PMP, n-aș putea spune că partidul nostru a înregistrat un recul, atât când vorbim de alegerile europarlamentare, cât și de cele prezidențiale. Candidatura doamnei Elena Udrea la prezidențiale i-a dat lui Ponta sudori reci pe șira spinării. Mai mult, poziționarea clară pe eșichierul politic a  acestui curent nou, creat de Mișcarea Populară, a făcut ca PMP să fie singura voce autentică a Opoziției de dreapta din România, aflată pe contrasens cu găunosul guvern de stânga condus de Victor Ponta. Un guvern antiromânesc, care a pustiit totul în calea sa.

Vă întreb eu: ce avem acum în țară? Doi mamuți cu picioare de lut, PSD și PNL. Unul care guvernează și unul care prezidențiază, aflați într-o relație mai mult decât amiabilă. Visul de aur al lui Ponta, acela de a reface USL, s-a îndeplinit parțial. Iohannis e omul cu care Ponta are afinități și se pare că ei coabitează reciproc-avantajos, ambii sfidându-și electoratul și ambii încălcându-și promisiunile față de electoratele lor: Iohannis, pe cele ale milioanelor de români care l-au așezat pe jilțul de la Cotroceni și Ponta, pe cele ale milioanelor de români care au crezut în promisiunile lui electorale.

Deci, Opoziția autentică de dreapta este reprezentată de PMP, care nu are motive să se entuziasmeze, dar are destule motive să-și pregătească armele politice, pentru a ieși la… bătaie.

Nu înțelegem ezitarea președintelui Băsescu de a prelua acest partid. Cu siguranță, dacă ar fi venit în fruntea PMP, „băsiștii” autentici ar fi dat năvală în acest partid. Există o oarecare nostalgie față de Traian Băsescu. Ce știți, vine sau nu vine Băsescu la PMP?

Mi-ar plăcea să cred că ezitarea președintelui Băsescu de a se înscrie în PMP nu este decât o stratagemă, pe care nu reușim noi, acum, să o descifrăm. Cert este că d-l președinte se află lângă proiectul nostru și, cu siguranță, domnia-sa va fi cel care ne va trasa o viziune despre viitoarele campanii electorale. Când se va înscrie în PMP, numai domnia-sa știe… Probabil că momentul oportun va veni atunci când PMP va fi ceea ce și domnia-sa dorește. La ceea ce se întâmplă astăzi pe scena politică din România, intrarea lui Băsescu în PMP și preluarea conducerii acestui partid ar pica precum o ghilotină pe grumazul PSD, dar și pe cel al PNL.

 Am înțeles că d-na Elena Udrea n-ar mai candida la președinția partidului, cu ocazia congresului PMP care va avea loc în curând. De ce? Îi este jenă de rezultatele obținute la prezidențiale?

Jenă nu are de ce să-i fie, atâta timp cât a scos un scor onorabil la prezidențiale. Având în vedere că PMP are doar un an de zile de la înființare, doamna Udrea a făcut tot ce a depins de domnia-sa, validând PMP la europarlamentare, obținând acel scor la prezidențiale, care ne onorează, în condițiile în care s-a desfășurat campania electorală. Dânsa a adus partidul unde este astăzi, iar dacă mai candidează sau nu la președinția partidului, asta e o chestiune care ține doar de voința domniei-sale.

Cât de important este pentru dvs. faptul că Dreapta (PNL+PDL) a dat pe președintele Klaus Iohannis, dvs. fiind totuși om de Dreapta?

Faptul că d-l Klaus Iohannis a fost ales președintele României, e un lucru limpede, ca apa de izvor. Faptul că noua structură a PNL este de dreapta, asta e foarte neclar. Păi, ai numărat și dumneata câte „personalități” existente azi în noul PNL au participat pe vremea „marelui” USL, la acea lovitură de stat, când au fost suspendați șefii celor două camere parlamentare și președintele țării? Ei bine, toți aceștia sunt în noul PNL și îl așteaptă pe Vanghelie, ca să pornească, împreună, ofensiva împotriva guvernului Ponta. Dacă noul PNL crede că aportul lui Vanghelie la consolidarea democrației este fundamental, atunci – Dumnezeu cu mila…

Care va fi viitorul Dreptei românești în general și ce rol va ocupa PMP?

Dreapta românească va fi puternică, atunci când toți corupții din toate partidele vor fi duși la „locul” lor și atunci când PMP va fi port-drapelul acestei drepte politice.

D-le Marian Vasile, mai aveți presiuni din partea puterii sau după ce a plecat Ponta acestea sunt din ce în ce mai anemice?

PSD este ca o jivină în agonie. Rănit acolo unde îl doare mai tare, el a devenit și mai periculos. Presiuni am avut și am, dar vorba ceea „nu mor caii când vor câinii”. Nu pe mine mă doare și mă sperie aceste presiuni ale PSD, pentru că eu sunt călit. Aceste presiuni au un efect devastator asupra locuitorilor comunei pe care o gestionez ca primar.

Ce mesaj aveți, d-le primar către locuitorii comunei Studina?

Să fie sănătoși, să gândească pozitiv și să fie solidari între ei, până depășim aceste momente de restriște!

LINIA ÎNTÂI

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments