AcasăActualitate"PSD-ul și slugile lui politice îi sfidează, în continuare, pe românii din...

“PSD-ul și slugile lui politice îi sfidează, în continuare, pe românii din diaspora…”

Recent, tinerii liberali din Olt au demarat o campanie de strângere de cărți pentru a fi donate românilor din diaspora. Campania poartă numele „Suntem români. Citim românește” și se adresează, în special, compatrioților noștri din Republica Moldova. În acest sens, s-a dorit amplasarea unui cort unde cetățenii municipiului Slatina să poată dona cărți. Pentru amplasarea cortului, bineînțeles, PNL Olt a solicitat și o autorizație de la Primăria Municipiului Slatina. Iată răspunsul autorităților locale:

ranspuns catre pnl primaria slatina„Urmare adresei d-voastră înregistrată la Primăria Municipiului Slatina, vă comunicăm că solicitarea d-voastră pentru desfășurarea activității de strângere de cărți pentru românii din diaspora, nu poate fi soluționată favorabil, motivat de faptul că, în conformitate cu Regulamentul privind organizarea, desfășurarea și autorizarea activităților de comerț, în unele zone publice ale municipiului Slatina, aprobat prin HCL 100/2012, locația și activitatea solicitată nu este prevăzută. Vă solicităm să reveniți cu o nouă adresă, în care să precizați o perioadă limită de timp și locația respectivă, unde se pot desfășura activități ocazionale, conform actului administrativ menționat”.

După răspunsul Primăriei Slatina semnat de viceprimarul Cristian Bircea, Departamentul de comunicare al PNL Olt a emis un comunicat de presă, din care reiese faptul că viceprimarul Municipiului Slatina boicotează o acțiune caritabilă a PNL.

„Suntem uimiți de răspunsul viceprimarului Cristian Bircea, care pune semnul egal între această acțiune de sprijin și ajutor pentru frații noștri din afara granițelor țării, acțiune de promovare a limbii române și «activitățile de comerț» – așa cum se menționează în adresa de răspuns către filiala noastră, precum și de solicitările pecuniare pentru desfășurarea acestei acțiuni. Acest răspuns halucinant, efectiv un adevărat boicot împotriva acestei acțiuni, vine la o zi după ce, în capitala Republicii Moldova, 50.000 de oameni au ieșit pe străzi, cerând unirea cu România. Și punem întrebarea firească: este rea voință, obediență, slugărnicie sau, pur și simplu, frustrare?!

La fel cum ministrul Rus a constatat că românii din diaspora au «nevestele curve și copiii golani», mergând pe aceeași linie, viceprimarul Bircea consideră că aceștia nu au nevoie de cărți.

PSD-ul și slugile lui politice îi sfidează, în continuare, pe românii din diaspora, așa cum au făcut-o la alegerile din noiembrie 2014, atunci refuzându-le dreptul la vot, acum refuzându-le dreptul la identitatea națională, la lectura în limba maternă, refuzând să ia în considerare că românii din diaspora produc un sfert din PIB-ul României”, se precizează în comunicatul respectiv.

Ionuț DUMITRESCU

1 COMENTARIU

  1. Respectati legea ! Ceapa mamii voastre de plangaciosi . Nu stiti decat sa urlati. Asa… Mai fa o cerere si fa-o calumea! Sunteti niste incompetenti.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular