AcasăEditorialPSEUDOJURNALISTUL TUDOR BARBU A CERUT... SUPLIMENT!

PSEUDOJURNALISTUL TUDOR BARBU A CERUT… SUPLIMENT!

Nici vorbă de democrație în presa noastră de la nord de Dunăre. În fapt, globalizarea la care este supusă lumea, are pentru presa noastră mioritică, două postulate majore, care țin de o gândire absolut conformistă: ori gândești și scrii cum ți se comandă, ori îți însușești pour toujour mentalitatea celor care sunt la…butoane, ca să trăiești bine… Reprimarea gândirii se face, uneori, cum e și „firesc”, și prin răsplătirea materială a ziaristului… atașat noii ordini.

Aproape toată presa centrală, și mă refer, în special, la presa de stat-eșuat,  cea plătită de noi… prostimea, suferă de un major platfus moral și intelectual, pentru a trăi confortabil, într-o Românie atât de inconfortabilă pentru majoritatea cetățenilor ei. Nicio aspirație către adevăr, nicio contestație la adresa celor care-i cumpără, niciun Dumnezeu nu-i animă pe jurnaliștii noștri centrali, decât dumnezeul material. Trăiesc doar zgomotul vieții, niciodată muzica… Șterg urmele adevărului, cu surâsul fraudei morale pe buze… Fiindcă, adevărul este într-adevăr insuportabil în România noastră globalistă, neomarxistă, progresistă… Dacă „progresismul” e calea, adevărul și viața, atunci tot acest fenomen ar trebui să se cheme „regresism”, vocabulă care nu există în DEX. Dar, mă întreb, cum ar mai sărbători jurnaliștii noștri, cei vânduți definitiv diavolului, Victoria restaurației comuniste, înfăptuită după Revoluția din Decembrie 1989, dacă ei ar spune adevărul?

Am făcut această introducere, pentru a aduce în atenția cititorilor noștri mizeria jurnalistică pe care o practică așa-zisul moderator de la TVR3, Tudor Barbu, cel care, deunăzi, din fotoliul lui de guraliv sfertodoct, a interzis emisiunea de promovare a comunei Studina (din Olt) și, mai mult, aducând argumente, în acest sens, de neam prost. Și, fiindcă nemernicia trebuia să-i poarte numele pe de-a-ntregul, el l-a calomniat și pe vrednicul primar al comunei Studina, dimpreună cu toți cei care erau pregătiți moral, intelectual și tehnic pentru a interveni la emisiunea… Gurului, asta ca să nu înlocuiesc litera „G” din acest cuvânt cu o literă ce ține de igiena spatelui devenit obraz.

Așadar, în seara zilei de 31 ianuarie, a.c., la ora 20, pe postul de televiziune TVR3, în cadrul emisiunii „La Sfatul popular”, orchestrată de pseudojurnalistul Tudor Barbu, conform tuturor înțelegerilor dintre producător și administrația primăriei Studina, avându-l în frunte pe nealiniatul politic Marian Vasile (liberal autentic, fără partid), trebuia să se deruleze emisiunea cu pricina.

Totul era pregătit: filmări cu realizările administrației foste și actuale, fotografii, listă cu proiectele finalizate și în curs de implementare, invitații solicitați de producător, alături de tehnica în vigoare, pentru a lua cuvântul… Îl știm bine pe Marian Vasile: este un perfecționist și un gospodar de primă mărime, care face cinste primarilor rurali din Olt… Ejectat din PNL Olt, unde deținea funcția de prim-vicepreședinte, pentru nepotrivire de…caracter cu ștabii partidului.

Și ce să vezi:  cu trei minute înainte de începerea emisiunii, Marian Vasile a fost anunțat că emisiunea nu se mai ține din motive… tehnice… „Ok”, a gândit primarul, „oricui i se poate întâmpla asta!” Dar, când și-a început emisiunea, marele grangur Tudor Barbu, de parcă nu era de ajuns că a anulat o emisiune cinstită, care avea în vedere prezentarea unei comune de frunte, cu mari realizări la toate capitolele, a început să toarne o grămadă de minciuni: că administrația Studinei nu e pregătită pentru o emisiune grandioasă ca a lui, că onor comuna nu are proiecte și, tot așa, o avalanșă de vorbe goale lipsite de vreun atom de adevăr…

Am un prieten, mare dansator de căluș, care a predat acest „sport” chiar în Canada, pe vremea „comunismului luminos”. L-am întrebat într-o zi, dacă, în interacțiunea lui cu partidul, de care un artist nu scăpa nici mort, a fost nevoit, cum se spune în popor, ca să mănânce câte-un c…t. Omul mi-a răspuns sincer: „Da, dar n-am cerut niciodată supliment!”

După cum vedeți, Tudor Barbu, care, cu siguranță a primit un telefon de la partid (fie PSD, fie PNL), ca să oprească emisiunea cu un primar veritabil (deci, nevoit fiind să îngurgiteze ceva… galben), netam-nesam, a cerut și supliment, pentru a-l denigra pe primar și, firesc, pentru a denigra o comună întreagă, prin gestul lui de jurnalist, aflat, ca un vierme sub preșul, de la ușa capitonată a partidului… Poftă bună, tovarășe Barbu!

Dumitru Sîrghie


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments