AcasăOra SatuluiRăbdarea nu poate merge la nesfârșit…

Răbdarea nu poate merge la nesfârșit…

Aveți guvern, prim-ministru, Parlament de peste 70%, instituțiile centralizate și descentralizate sunt ale d-voastră, ce vă mai lipsește ca țara și comuna d-voastră să meargă bine?

Sunt de acord cu d-voastră, avem tot, dar am avut și speranțe mari. Dar speranțele mari pe care le-am avut, ușor, ușor, s-au pierdut. Cred că sunt unul dintre primarii care au ajuns la disperare. Dar, totuși, mai aștept. Dacă nici în anul 2014, acest guvern al nostru grandios, această putere pe care o avem la ora actuală, nu se îndreaptă și către noi, în special către primăriile din mediul rural, eu voi avea poziție. Nu la nivel înalt, dar voi avea poziție la organele noastre județene, cele care ne conduc și cele care au venit, dintotdeauna, și ne-au cerut sprijinul pentru a le ajuta politic. Deci, nu vreau să dau exemple, dar nu am fost cu jalba în proțap, nu am făcut potecă  d-lui președinte, am văzut care este situația, am avut și răbdare, dar știți cum este și cu răbdarea: nu poate merge la nesfârșit!

marius stefan popescu popescu primar gostavatuÎn ciuda tuturor greutăților, ce ați finalizat anul trecut?

În ciuda tuturor greutăților, am încercat, din ce am avut, să pun puțin restricții pe anumite probleme și să mă integrez mult mai mult în încasarea taxelor și impozitelor de la populație. Pentru că, având bani de la taxe și impozite, am putut să punctez și să realizez obiectivele pe care mi le-am propus. Nu au fost multe la număr dar, în special, am realizat reabilitarea tuturor școlilor de pe raza comunei Gostavățu. Micile probleme care mai sunt sper că le voi rezolva anul acesta cu bugetul propriu, indiferent dacă primesc sau nu bani de la autorități. În rest, am asigurat micile întrețineri, utilitățile, carburant pentru primărie, carburant pentru școli, asigurarea transportului elevilor, cum s-ar zice mica gospodărire a comunității.

Care este obiectivul fundamental care vă preocupă pentru anul 2014?

Obiectivul fundamental care mă preocupă și care m-a preocupat dintotdeauna, deoarece, din punctul meu de vedere, am cam realizat tot ceea ce-mi propusesem, este să reușesc să asfaltez cel puțin jumătate din km de stradă de la nivelul localității. Am un proiect pe Ordonanța 28, la nivel guvernamental, pentru care am primit, în 2013, doar banii de proiectare. Am încrederea, garanția și siguranța că, atâta timp cât am primit banii pentru proiectare, voi primi și pentru execuție. Și astfel, pot să încep ceea ce mi-am propus și ce angajament mi-am luat în fața oamenilor, când am venit. Așa cum v-am spus, școlile și grădinițele le-am pus la punct, bază sportivă am făcut-o, teren de fotbal am făcut, microbuz școlar am luat, drumurile încă nu le am puse la punct. Aici este of-ul meu cel mai mare: să pot să încep asfaltarea câtorva sute de metri sau măcar 1-2 km de străzi laterale, deoarece am vecini, în partea de sud a localității mele, la Băbiciu, pe unde locuitorii mei mai traversează și văd că acolo s-a făcut, și mă întreabă:  „La noi de ce nu se face?”. Și răspunsul oamenilor nu-l dau domnii de la județ, ci noi suntem cei care răspundem în fața lor.

Un scurt mesaj către autoritățile județene.

Să deschidă puțin ochii și către primarii din mediul rural, pentru că sigur vor avea nevoie de noi în orice moment!

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular