Print this Post


  Rareș Bogdan: Un foc de armă în plin concert liberaloid! 

  „La politique c’est le coupe de pistolet tiré au milieu” (Politica este un foc de pistol tras în toiul unui concert” (Stendhal). Asta a făcut Rareș Bogdan: a tras un foc de armă, în plin concert liberaloid, în care Ludovic Orban și ai lui interpretau niște marșuri siberiene de viață nouă. Ecoul acestei „operațiuni”, despre care se spune că e un „război al stelelor” de pe umerii celor care ne supraveghează destinele, conform zicalei „Nicio masă fără Secu”, pune din nou adrenalină în steagul roșu al PSD. Și asta, în ciuda faptului că aceleași ramificații ale „serviciilor” i-au comandat Veoricăi o carte în care să arate cât a fost ea de patrioată și cât de „stalingrazi” au fost și sunt Ciolacu și Stănescu… Pe surse, aflu că și la Vâlcea s-a instituit o „celulă de criză”, prin care baronul Constantin Rădulescu, șeful suprem al PSD și al CJ Vâlcea, vrea să le dea celor doi la cap, pesemne având același raționament ca al lui Rareș… „li s-a umflat capul!”

  Faptul că Rareș Bogdan și-a permis, așa de paradă, să incendieze PNL, prin contestarea vehementă a lui Orban, ne duce cu gândul la ideea că PNL este programat să iasă din istorie, așa cum a ieșit, din păcate, PNȚCD. Partid istoric în care se infiltraseră, ca și în PSD și PNL, tot felul de turnători, securiști, ofițeri acoperiți și alte muhaiele de tristă amintire.

  Dacă asta este misiunea lui Rareș, atunci el poate raporta superiorilor săi că și-a îndeplinit cu brio misiunea, așteptând să fie avansat în grad.  Dacă e un puci strict liberal, la care mai pun, tovărășește, umărul inclusiv Boc, Bolojan, Sighiartău și Falcă, acest Yanus Bifrons, educat la școala de șuți ai lui Băsescu, atunci băieții ăștia nu și-au ales momentul potrivit, aducând mari prejudicii PNL, partid în care românii își puseseră, oarecum, speranțele… Un partid și așa grav avariat de prostia, rapacitatea, lăcomia și incultura unora dintre „căpitanii” lui Orban, cel care putea fi schimbat elegant, la Congresul PNL din Septembrie, așa cum vrea pelticul Câțu, sau chiar mai devreme, atunci când Orbanul dorește să facă un congres. Nu numai „PNL e pe un butoi de pulbere”, cum perorează Rareș, ci întreaga formulă de guvernare, în care nota dominantă o dau cei de la USR PLUS, promovați, la rându-le, de o altă facțiune a „serviciilor”, ale acelor „servicii” care au fost mai aproape de Ceaușescu și de Kremlin, tot acelea care au introdus în politica noastră dâmbovițeană Partidul de AUR al Șoșocarilor.

  Încurcate mai sunt căile politicii noastre mioritice. Nu știu cum se face, dar partidul nostru liberal, mândria noastră istorică, se tot străduiește să ridice PSD în sondaje și, miracol!, chiar reușește. Nu avem informații despre aportul substanțial pe care l-ar fi avut Eduard Helvig în această „lucrare monumentală”, vedem, însă, că așa-zisa reformă a dreptei liberale românești seamănă cu „Revoluția continuă” a lui Mao și Ceaușescu, care se baza doar pe discursuri sforăitoare și pe numărul mare al celor care luau cuvântul la ședințele de partid și de… stat în cur. Dar, hotărârile le lua tot unul singur (și aici șarla de Rareș are dreptate), așa cum fac toate partidele totalitare care se respectă.

  În fapt, în „patria noastră bună, populară și română”, cum ar spune regretatul Paul Goma, toate formațiunile politice sunt niște partide, comuniste mai mici sau mai mari, care au presa lor, „serviciile” lor, analfabeții și „savanții” lor, gen Veorica, Grindă sau Șoșoacă…

  Mi-aduc aminte că ziariștii stipendiați de PSD Olt l-au făcut franjuri pe Mario De Mezzo, atunci când acesta a fost primit de Liviu Voiculescu, cu surle și trâmbițe, în PNL și când fostul meu colaborator și camarad de la ziarul Riposta, același De Mezzo, a avut inspirația infantilă de a-l ataca pe Gigel Știrbu, deși avea și altceva mai bun de făcut… La fel de neinspirat și eu, m-am plasat de partea sa atunci, dar i-am subliniat cu pixul roșu, în Linia Întâi, gafa cu privire la atacul împotriva lui Știrbu… Acum, când același Mario De Mezzo, promovat de același Voiculescu, într-o sinecură babană la nivel central, îi cere acestuia demisia din fruntea PNL Olt, aceiași ziariști îl folosesc ca măciucă a PSD împotriva PNL. E un scenariu similar celui de la Centru, prin care Rareș îi cere demisia lui Orban…

  Când gata să termin acest editorial, aud că Rareș vine desculț la scuze în fața  lui Orban. Puciul lui a fost un fâsss… prelung. „Serviciile” au amânat „ejacularea” lui Orban… Penibilul în PNL este la el acasă! Avantaj PSD.

  Dumitru Sârghie

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/rares-bogdan-un-foc-de-arma-in-plin-concert-liberaloid/