Print this Post


  Reabilitare cu fonduri europene la șapte clădiri administrate de Consiliul Județean Olt

  Consiliul Județean Olt a reușit să atragă noi fonduri europene pentru reabilitarea a șapte clădiri administrative pe care le are în subordine. Este vorba despre fosta Vilă Bărbulescu, Spitalul Județean de Urgență Slatina, sediul Consiliului Județean Olt, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt „Matei Basarab”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” Slatina și Centrul Militar Județean Olt.

  Obiectivul general al proiectelor îl reprezintă creșterea eficienței energetice în clădirile publice din județul Olt care înregistrează consumuri energetice mari.

  „Până în momentul de față, am semnat contractele de finanțare pentru trei astfel de proiecte – fosta Vilă Bărbulescu, Biblioteca Județeană și sediul Consiliului Județean Olt. Toate celelalte sunt în diverse faze, probabil că, în perioada următoare, vom începe să mai semnăm. La fosta vilă de protocol, deja s-au apucat de lucrări, la bibliotecă și sediul consiliului suntem în perioada de evaluare a ofertelor de execuție”, a declarat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

  cj oltConform celor declarate de Marius Oprescu, lucrările au demarat la Fosta Vilă Bărbulescu, lucrări care fac parte din proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirii Apartamente – fosta Vilă de Protocol”, cu o valoare de 721.287,22 lei.

  Lucrările la fosta Vilă constau în: reabilitarea termică a clădirii, prin lucrări de reparare sau înlocuire a tâmplăriei existente și izolarea termică a pereților exteriori; reabilitarea termică a clădirii, prin lucrări de intervenție la instalațiile de distribuire a agentului termic, la instalațiile electrice, precum și lucrări de introducere a utilizării energiei regenerabile; înlocuirea conductelor aflate în stare de degradare destinate transportului și distribuției agentului termic pentru încălzire; redimensionarea circuitelor electrice în funcție de puterea instalată pe fiecare circuit și înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri tip LED.

  Ionuț DUMITRESCU

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/reabilitare-cu-fonduri-europene-la-sapte-cladiri-administrate-de-consiliul-judetean-olt/