Print this Post


  Recomandări ale IPJ Olt pentru conducătorii auto

  Inspectoratul de Poliție Județean face câteva recomandări conducătorilor de autovehicule, având în vedere condițiile meteorologice.

  „Respectați întocmai semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri! Chiar dacă, pe moment, acestea nu vă sunt «pe plac», v-ar putea ajuta să ajungeți cu bine la destinație, fără să fiți în situația de a întârzia sau de a rămâne blocați, înzăpeziți. Adaptați viteza de deplasare la condițiile de drum și la condițiile meteo, astfel încât să puteți efectua orice manevră în condiții de deplină siguranță.

  Păstrați o distanță de siguranță suficientă față de vehiculele care circulă înaintea dumneavoastră pentru a putea opri în condiții de siguranță, în cazul în care acestea reduc brusc viteza sau opresc.

  Echipați autovehiculele cu anvelope de iarnă și acordați o atenție deosebită gradului de uzură al acestora.

  În situația efectuării unor deplasări pe distanțe mărite sau pe sectoare de drum care nu vă sunt cunoscute, informați-vă asupra condițiilor de deplasare pe traseul ales, precum și despre condițiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

  Verificați și mențineți, în permanență, în stare de funcționare instalația de climatizare, dispozitivele de iluminare/semnalizare, instalația de dezaburire și ștergătoarele de parbriz.

  Asigurați-vă că ați alimentat autovehiculul cu o cantitate suficientă de carburant, «pentru orice eventualitate».

  Utilizați luminile de întâlnire pe toată durata deplasărilor efectuate pe drumurile publice.

  Circulați cu o viteză de deplasare care să nu depășească 30 km/h în localități, respectiv 50 km/h în afara localităților, în situația în care partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, gheață, polei sau mâzgă, precum și în situația în care vizibilitatea este redusă la sub 100 m în condiții de ceață, ploi torențiale sau ninsori abundente.

  Utilizați frâna de motor, cu precădere, pe sectoarele de drum alunecos.

  Fiți mai prudenți în zonele frecventate de pietoni.

  Nu în ultimul rând «înarmați-vă cu multă răbdare», iar dacă în condiții de iarnă aprigă, cu ninsori abundente, viscol puternic sau ger năprasnic, nu e numaidecât necesar să efectuați o deplasare auto, alegeți să rămâneți în căldura căminului, în așteptarea unor condiții meteo prietenoase”, se precizează în comunicatul de presă.

  Dragoș Sîrghie

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/recomandari-ale-ipj-olt-pentru-conducatorii-auto/