AcasăActualitateRegal de muzică folk – la Slatina

Regal de muzică folk – la Slatina

Sâmbătă, 2 martie a.c., în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, va avea loc un spectacol extraordinar de  muzică folk susținut de trupa Arhaic a Centrului de Cultură al județului Teleorman. Spectacolul este organizat de Primăria Slatina, Centrul Cultural „Eugen Ionescu” și Asociația Culturală Center Inter Art – Centrul  Internațional de Artă România. Trupa Arhaic vine la Slatina pentru a lansa primul album intitulat „Să taci”, în cadrul Proiectului Cultural „Concerte gratuite în vreme de criză”.

arhaic„Înființată în anul 2011, Trupa Arhaic se dorește a fi cântecul durut al muzicii folk românești, în care poezia cântată să găsească drumul spre iubitorii acestui gen. Prin muzica lor, creează liantul dintre sensibilitatea sufletului și galopul cailor care poartă haiducii dinspre trecut spre viitor.

Acordurile chitarei, susținute de ritmurile de toacă și alte instrumente de percuție, pasajele de solistică realizate pe fluier irlandez, blockflote și duduk, instrument adus în premieră în folk-ul autohton, creează un întreg musical născut din lacrima, dorul, zâmbetul și demnitatea poporului român. Nicolae Doboș este cel care și-a pus amprenta asupra Trupei Alutus din Slatina, fiind mentorul spiritual al găștii”, a declarat Valeru Ciurea, organizator.

Dintre palmaresul trupei de folk putem enumera: locul II la Festivalul Dorohoi, premiul special al juriului la Brăila, premiul de popularitate la Ploiești și mențiune la Festivalul Tatiana Stepa.

Ionuț Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments