AcasăEvenimentREGAL UMORISTIC LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ

REGAL UMORISTIC LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ

Cu epigramistul Nae Bunduri
Cu epigramistul Nae Bunduri

Aproape de finalul lunii septembrie, într-o atmosferă caldă, favorizată de vremea frumoasă, când razele soarelui, încă strălucitor, cădeau pe frunzele multicolore ale copacilor orașului, s-a desfășurat la Slatina, cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului de umor „Oltenii și restu’ lumii”. Personalități din toată țara, elite ale caricaturii și umorului, și-au dat concursul la crearea unei ambianțe de voie bună, în cadrul acestui festival, devenit tradițional.

Sâmbătă, 24 septembrie, la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” din Slatina, au fost prezentate  cele mai reușite exponate, premiate la Concursul Național de caricatură. Pe simeze au fost expuse caricaturi ale maeștrilor Marian Avramescu și Leonte Năstase, spre încântarea publicului prezent.

Au fost premiați, de asemenea, autorii volumelor de carte umoristică, înscriși în concurs, precum ți cei mai buni epigramiști din țară, locul întâi fiind câștigat de cunoscutul epigramist Nicolae Bunduri, din Brașov.

Premianții au prezentat publicului din sală epigramele câștigătoare conform temelor impuse de concurs, apoi, au fost provocați la un concurs instant de epigrame, care au făcut deliciul publicului.

Felicitări amfitrionului activității, directorul Bibliotecii Județene „Ion Minulescu”, domnul Florian Dumitrescu, precum și colaboratorilor acestuia, pentru organizarea și desfășurarea acestui regal umoristic, la Slatina, și, nu în ultimul rând, valoroșilor invitați pentru concursul dat!

Ștefania MARINEANU

 

 


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments