AcasăActualitateRenică Diaconescu – membru al Academiei Europene de Neurologie

Renică Diaconescu – membru al Academiei Europene de Neurologie

După cum deja se știe, mai ales în rândurile celor interesați de medicină, pe 2 iunie a.c., la Istanbul, se va înființa Academia Europeană de Neurologie. Acesta se dorește a fi un forum științific european, care va selecta un anume număr de specialiști în Neurologie din Europa și nu numai. La această Academie, vor fi afiliați și membri din SUA, Africa de Sud, Japonia.

Din România, sunt nominalizați 40 de membri, ce provin din cele alte două federații de Neurologie, care se vor uni sub titulatura Academia Europeană de Neurologie. Anume, Federația Europeană de Neurologie și Societatea Europeană de Neurologie.

renica diaconescu 589
Dr. Renică Diaconescu

Din cele 500 de locuri alocate acestui nou forum european, 40 sunt ocupate de personalități ale acestei ramuri a medicinei, din România, care s-a dezvoltat atât de vertiginos în ultimii ani: Neurologia! Ne face plăcere să spunem că unul dintre cei 40 de specialiști români selectați pentru Academia Europeană de Neurologie este dr. Renică Diaconescu din Slatina.

Acest salt profesional de care a avut parte Renică Diaconescu s-a produs în ultimii patru ani, după ce – inițial – s-a înscris în Societatea Europeană de Neurologie. Ca să faci parte din noua structură a Academiei Europene de Neurologie, trebuie să ai o bogată activitate științifică, să participi la congrese, să fii publicat în reviste internaționale, să posezi un doctorat în această ramură fascinantă a medicinei, așa cum este Neurologia. Iar dr. Diaconescu a trecut, cu modestie și elocință, peste toate aceste trepte.

„Una dintre lucrările mele, publicate la Viena, a fost premiată cu locul al II-lea, dintr-o suită importantă de alte lucrări care au fost publicate și au participat pentru a obține un loc pe podium”, a declarat dr. Renică Diaconescu.

O fi mult, o fi puțin pentru noi slătinenii, ca să avem și noi un profesionist de asemenea calibru?

Într-o mare de impostură, de „savanți” ai Republicii, „care numără până la zece cu  ajutorul familiei” (vorba lui Petre Țuțea), de specialiști în Nimicologie și în Aflarea românului în treabă, dr. Renică Diaconescu este CINEVA! Cu litere mari. Un model demn de urmat de tânăra generație de medici, care a îmbrățișat această nobilă meserie, care ține de Jurământul lui Hypocrate. Felicitări!

Dumitru SÂRGHIE


2 COMENTARII

  1. Felicitari domnului doctor,este un om de onoare si sunt convinsa ca o sa fie un model si pentru alti doctori din spitalul Slatina.

  2. Felicitari!
    Eu l-am intalnit pe domnul doctor vara trecuta, cind mama mea a facut un accident vascular cerebral si a fost adusa la Spitalul din Slatina. M-a impresionat proesionalismul, siguranta, intelegerea si empatia domnului doctor.
    Ma bucur sa vad ca are rezultate internationale si ii doresc mult succes.
    Pentru mama, a fost “linia intai” si au facut “ca la carte” tot ce trebuia pentru a o salva. In sectia de Neurochirurgie de la Slatina nu sunt conditiile cele mai bune de comfort. Sunt insa oameni care isi fac meseria cu grija pentru oameni. De la doamna asistenta “Luminita din Scornicestii” pina la domnul doctor Diaconescu.
    Va multumesc ca ati scris despre oamenii care sunt modele pentru tinara generatie.

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments