AcasăBreviar parlamentarRenică Diaconescu recunoaște meritele militarilor care participă la misiuni în afara țării

Renică Diaconescu recunoaște meritele militarilor care participă la misiuni în afara țării

Renică Diaconescu – senator PSD de Olt – este unul dintre coinițiatorii care susțin extinderea legii actuale cu privire la recunoașterea meritelor pentru militarii care participă la misiuni, în afara teritoriului și la personalul din celelalte structuri din Sistemul de Apărare.

Proiectul legislativ se află la Senat, pentru dezbatere. Dacă inițiativa legislativă va primi și avizul pozitiv al deputaților, precum și cel al președintelui țării, legea va intra în vigoare la 90 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Proiectul definește personalul participant la misiuni ca fiind cadrele militare, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din cadrul penitenciarelor, soldații și gradații profesioniști, militarii în termen, rezerviștii voluntari sau civilii care au participat la misiuni și operații în afara teritoriului național. De asemenea, cuprinde condițiile de acordare a decorațiilor, distincțiilor militare și civile sau titlurile onorifice, cum este cel de „veteran din teatrele de operații”, precum și condițiile de menținere, încadrare sau reîncadrare în funcții.

renica diaconescu linia intaiNu în ultimul rând, militarii vor beneficia de o serie de facilități: indemnizații în caz de invaliditate; tratamente de recuperare, în țară sau în străinătate; programe de asistență psihologică, de asistență pentru reconversie profesională și reintegrare în muncă; abonamente cu reducere la telefon, de călătorii; asigurarea gratuită a cazării în centrele de refacere, sanatorii, cluburi militare și sportive; scutiri de la plata impozitelor și taxelor locale. În locul unora dintre aceste compensații, beneficiarii pot opta pentru plata unei compensații financiare anuale, neimpozabilă, egală cu câștigul salarial mediu brut.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments