AcasăActualitateReorganizarea SJU Slatina, în contextul noului val SARS CoV-2

Reorganizarea SJU Slatina, în contextul noului val SARS CoV-2

Spitalul Județean de Urgență Slatina face o reorganizare a sectoarelor esențiale, cum ar fi Boli Infecțioase, ATI, Pediatrie, având în vedere contextul epidemiologic actual și tendința accentuată de creștere, din ultima perioadă, a numărului de cazuri confirmate cu virus SARS CoV-2.

„Reorganizarea presupune atât extinderea sectoarelor existente sau înființarea de noi sectoare pentru tratarea pacienților confirmați Covid, cât și menținerea, în capacitate funcțională, a tuturor secțiilor și compartimentelor, care acordă servicii medicale pentru patologiile acute non-Covid.

Astfel, prin reorganizarea sectorului alocat îngrijirii pacienților suspecți și confirmați Covid de la nivelul secției Boli Infecțioase, acesta se extinde 45 de paturi.

De asemenea, începând din 3 septembrie a.c., SJU Slatina organizează sectorul Pediatrie Covid, cu 21 de paturi, unde vor fi acordate îngrijiri pentru pacienții pediatrici confirmați cu infecție SARS CoV-2.

În plus, pentru a asigura condiții optime de îngrijire a pacienților cu forme grave de infecție Covid-19, cât și pentru asigurarea accesului la intervenții chirurgicale a pacienților confirmați cu infecție Covid-19, SJU Slatina a alocat un întreg sector de Bloc Operator și ATI pentru această categorie de pacienți. În acest sector, pe lângă asigurarea condițiilor specifice de efectuare a intervențiilor chirurgicale la pacienții confirmați Covid, vor fi îngrijiți și acei pacienți cu forme grave, care necesită servicii medicale specializate de Terapie Intensivă. SJU Slatina va asigura un număr de patru paturi, unde pacienții confirmați cu forme severe de boală Covid-19 pot fi îngrijiți, la cele mai înalte standarde. În funcție de situația epidemiologică, numărul de paturi ATI destinate îngrijirii pacienților cu forme severe de boală Covid-19 va crește la 8”, a declarat Angela Nicolae, manager SJU Slatina.

De asemenea, pentru toate sectoarele menționate anterior, SJU Slatina a obținut, din partea DSP Olt, avizul favorabil privind înființarea și desfășurarea activității pe aceste sectoare. Spațiile destinate pacienților Covid respectă cerințele legale în vigoare, fiind asigurate circuite separate, de la internare, până la ieșirea din spital a pacienților.

„Nu în ultimul rând, SJU Slatina își menține angajamentul de a asigura, în permanență, acordarea de îngrijiri medicale de specialitate pentru toate patologiile acute din portofoliul unității. Prin reorganizarea actuală, în SJU Slatina nu s-a mai suspendat activitatea niciunui sector care poate îngriji patologie non-Covid, făcând posibilă menținerea, în continuare, a rolului principal al unității, acela de Spital Județean de Urgență pentru toți cetățenii județului Olt”, a mai spus Angela Nicolae.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments