AcasăPoliticaRestaurația dă senzația și te-nvață să trădezi

Restaurația dă senzația și te-nvață să trădezi

Fac aici o scurtă analiză, cu ușoare accente subiective (recunosc) a discursului lui Orban, prezent recent la Slatina, pentru a-și prezenta Moțiunea „Forța dreptei”. Trezit, brusc, dintr-un somn dogmatic, flecarul, până mai ieri, Ludovic Orban, constată că guvernul conduce discreționar partidul și că protejatul lui de până mai ieri, infantilul Cîțu, e o catastrofă atât pentru partid, cât și pentru „biata noastră țărișoară.” Instantaneu, „românul absolut”, Orban, vede și el exact ce a văzut o țară întreagă cu mult înaintea sa, iar aliatul său de ultimă oră, ex-ministrul Nazarie, spune că, din cauza lui Cîțu, ei, liberalii, vor fi fugăriți de popor pe stradă.

Fără a avea vreun atom de simpatie față de Cîțu și de „caprele metafizice” de lângă el, Anisie, Turcan sau Gorghiu, aș remarca prea târzia trezire la realitate a lui Orban, indiferența cu care a tratat o lungă perioadă de timp toate mașinațiunile, disprețul față de români ale acestui guvern imbecil, precum și ingineriile financiare ale Cîțului…

Deși, eu, în calitate de ziarist, alături de un grup de prieteni din Bănie, regaliști și liberali pur sânge, am participat dintr-o oarecare simpatie pentru el la această „cinstită” adunare, Ludovic nu s-a lăsat până nu și-a dat în petec, mârlănește. La întrebarea ,,Când ați vorbit ultima dată cu Președintele Iohannis, el mi-a răspuns cu aroganță maximă, printr-o întrebare. „Dar, de ce vă interesează?” „De bambus!”, i-am răspuns eu, în aceeași notă miștocărească.

Mai mult, în conferința propriu-zisă, Orban a început să se perie singur, de parcă îi murise lăudătorii. „Credeți că Florin Cîțu e mai bun decât mine? Credeți că Florin Cîțu va face ceea ce am făcut eu pentru PNL? Că Florin Cîțu cunoaște 1 % din Partidul Național Liberal?”

Apoi, la chestiunile pertinente ridicate de un vechi și veritabil liberal, avocatul Dincovici de la Balș, ca și la ale unui alt vechi combatant liberal, care l-a întrebat dacă el, marele liberaloid, va rupe partidul, în cazul în care va pierde alegerile, Orban a răspuns lamentabil și cu aceeași aură de infatigabilă de Războinic al luminii… „Cum vă imaginați că eu pot pierde?”

Bine ar fi fost să se fi luat de mână cu fratele său, Superman-Cîțu, și cu Mutul din Căluș, Iohannis, cel care ne arată zilnic falusul lui roșu de lemn, Mandolină fiind Dănilă Prepeleag, care a vândut o pereche de boi, pe o pungă de plastic, și să fi lăsat partidul ăsta istoric în pace, căci se mișcă Brătienii în morminte.

Iar pe Nazare, „mare” finanțist român, care numără până la zece cu ajutorul lui Orban și al lui Virgil Guran, l-aș întreba: dacă această cacofonie politică numită Florin Cîțu nu-l dădea afară de la conducerea Guvernului, acum mai era de partea lui Orban?

Am scris aceste rânduri, cu părere de rău, dezamăgit de fanfaronada lui Orban de la Slatina, acest Orpheu expirat, care, din păcate va pierde în favoarea unui alt fanfaron en-titre și lipsit de substanță.

La final trebuie să-i mai spun lui Orban că băieții care au făcut poză cu el sunt dintre cei care nu au drept de vot la Congres, iar „pesediștii” din sală, care l-au aplaudat au dat semnalul că alegerile PNL, la iminentul Congres al urmașilor lui Brătianu, vor fi câștigate de PSD, aripa Cîțu… Trăiască Restaurația, care dă senzația și te-nvață să… trădezi!

Dumitru Sârghie

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments