AcasăActualitateREZULTATELE CONCURSULUI NAȚIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ – POEZIE & PROZĂ SCURTĂ „MEMORIAL...

REZULTATELE CONCURSULUI NAȚIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ – POEZIE & PROZĂ SCURTĂ „MEMORIAL ALEX PAROLEA-MOGA” , Prima ediție – Râmnicu Vâlcea, 2020

Tema: „Elemente tradiționale ale satului românesc”

Concursul s-a adresat tinerelor și  tinerilor creatori cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani

Concursul, organizat de revista pentru Literatură, Artă și Civilizație „Rotonda valahă” și Asociația Culturală „Curierul de Vâlcea”, în parteneriat cu familia scriitorului de veșnică pomenire  Alex Parolea-Moga, a avut ca scop menținerea în memoria creațiilor literare și a tineretului a trăirilor autentice din universul satului românesc. Desfășurat în  perioada 25 septembrie – 25 octombrie 2020, la concurs au participat cu poezii și proze scurte 49 de tineri creatori de literatură din România și Republica Moldova.        

Juriul,  format din scriitorii și jurnaliștii Ioan Barbu – președinte, Ion Predescu și Ion Drăghici – vicepreședinți; Mihaela Aionesei, Felix Sima,  Iuliana Dinu (secțiunea Poezie) și Dumitru Sârghie, Elena Dican, Emil Pădurețu (secțiunea Proză scurtă) în urma lecturării textelor trimise  au selectat 11 concurenți ale căror creații literare merită publicate într-un volum. Membrii juriului, fără să se consulte între ei, i-a departajat pe concurenți prin punctajul acordat fiecăruia. Ca urmare a totalizării punctajelor, organizatorii concursului au stabilit urătorul clasament:

 • Trofeul „Alex Parolea-Moga” pentru creație literară – Poezie & Proză scurtă – se acordă concurentei IOANA TOLOARGĂ (Orașul Bumbești-Jiu, județul Gorj)
 • Trofeul Revista „Rotonda valahă” pentru creație literară – Poezie & Proză scurtă – se acordă concurentei ADELA ADRIANA SCORȚARU (Comuna Fărcășești, satul Peșteana de Jos, județul Gorj)

Secțiunea POEZIE

 • Premiul I – Constantina Cristina DUNCĂ DRĂGOIANU (Comuna Scăiești, satul Valea lui Pătru, județul Dolj)
 • Premiul II – Maria Alexandra CHELCIOIU (București)
 • Premiul III – Emanuela Crina BUCUR (București)

MENȚIUNI

 • Petru Gheorghe EFROS (Comuna Ratuș. Raionul Criuleni – Republica Moldova)
 • Nicoleta Cristina PĂUN (București)

Secțiunea PROZĂ SCURTĂ

 • Premiul I – Savu POPA (Orașul Ocna Sibiului, județul Sibiu)
 • Premiul II – Diana Ștefania BRAȘOAVĂ (București)
 • Premiul III – Carla Francesca Schoppel (Brașov)

MENȚIUNI

 • Maria Alexandra CHELCIOIU (București)
 • Nicoleta Cristina PĂUN (București)
 • Elena Cristina SIMION (București)

ACORDAREA PREMIILOR

 Din cauza restricțiilor din această perioadă de pandemie, reuniunea festivă pentru acordarea premiilor, planificată la Pensiunea ALPINA (Mălaia – Vâlcea. pe Valea Lotrului) se amână. unele premii sunt în bani, iar altele în cărți de valoare. Fiecărui premiat i se va acorda Diplomă, ca și membrilor juriului, pentru onoarea făcută organizatorilor.

Reuniunea de premiere se va anunța ulterior, când va avea loc și lansarea unei antologii, cât și a altor cărți aflate în prezent sub tipar.

ANTOLOGIE

 • Creațiile literare premiate din fiecare secțiune vor fi publicate într-o antologie sub titlul;

„In Memoriam Alex Parolea-Moga O VIAȚĂ PENTRU CUVÂNT”.

Volumul va cuprinde și texte, pe tema abordată de concurs, care aparțin unor colaboratori valoroși ai revistei „Rotonda valahă”.

Volumul va apărea sub egida Editurii „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea.

Adresez calde mulțumiri membrilor juriului, care s-au dovedit a fi fermi, obiectivi, tocmai pentru a da celor mai buni participanți un impuls pe mai departe. Așa cum este normal într-o competiție literară, au fost lucrări foarte bune, dar și mai puțin bune. Unele nu au atins exigențele juriului sau au suferă din cauza ortografiei și, ca atare, au fost depunctate. Le mulțumesc tuturor concurenților pentru participare, iar celor 11 care au atins performanța de a se număra printre premianții unui concurs național de creație literară le adresăm sincere felicitări. Să auzim  numai de bine și vă urez tuturor să pătrundeți cât mai grabnic în spațiul literaturii române.

Președintele juriului,

Prof. Ioan Barbu

Scriitor

 Râmnicu Vâlcea, 1 Noiembrie 2020


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments