AcasăEditorialRITMUL DURERII MERGE ÎNAINTE!

RITMUL DURERII MERGE ÎNAINTE!

Un protocol de alianță politică nu poate stipula menținerea unui ministru, indiferent de rezultatele activității lui profesionale. Menține doar algoritmul politic și numărul de ștabi stabiliți, prin semnarea acelui protocol. În atribuțiile primului ministru intră și aceea de a demite un ministru incapabil. De dragul politicii, Barna și oamenii lui, în mentalitatea lor neo-marxistă, nu vor să țină cont de ceea ce știe să facă un ministru, ci doar de carnetul de partid. În general, partidele de sorginte marxistă așa procedează… Omul, nu calitățile lui contează. Se spune că, până și Marx a spus, cândva: „Dintre toți colegii mei, numai eu nu sunt marxist!” A… era să uit: ALGORITM înseamnă RITMUL DURERII!

La acest capitol primul ministru Cîțu a procedat corect, având în vedere incompetența crasă a ex-ministrului Voiculescu, incompetență care s-a soldat cu atâtea tragedii. Spunea deunăzi Barna că pentru Operațiunea „Foișor” USR își asumă pierderile. Adică, pierderile de voturi, a sugerat el, într-o limbă românească aproximativă… Dar, românii cu scaun la cap îl întreabă pe Barna: ce facem cu pierderile omenești de la „Foișor”, prilejuite de transferul din „noaptea ca hoții”, cine și le asumă?  Apoi, de cele încă trei victime de la „Babeș”, ale sistemului condus de Voiculescu, cine dă socoteală? Pentru acești „dihori atei”, ca și pentru Arafatul pătimirii noastre, moartea a devenit o banalitate, floare la ureche… „Au murit mulți oameni (în cele trei tragedii), dar au fost și salvați”, spune Arafatul. După o veche strigătură populară: „A furat, dar a și făcut!”

Ăsta-i „glonțul restaurației”, pe care eu însumi l-am prevăzut cu ani în urmă. Am avut chiar o emisiune TV cu acest titlu… Și un volum de poezie, lansat la Liceul româno-francez de la Chișinău. Chiar să lași așa să moară oamenii, pentru a-ți păstra funcția de ministru, obținută exclusiv politic, fără să răspundă nimeni de atâtea tragedii? „Aparatele medicale au omorât oamenii, nu ministrul Vlad”, spun isteric useriștii. După logica asta imbecilă, plagiatorul Ponta, omul lui Ghiță, trebuia să ne conducă bine mersi și acum, după masacrul de la Colectiv…

Dacă onor premierul Câțu va merge în continuare cu aceeași verticalitate și în cazul lui Arafat și al tunurilor pe care acesta le-a dat, prin firmele aflate în raza sa de acțiune, mulgând un sistem și așa dezastruos, va puncta în fața poporului. Dar dacă a făcut acest exercițiu de imagine doar pentru a câștiga președinția PNL, surclasându-l pe Orban și acceptând sprijinul PSD, pentru un guvern liberal minoritar, fără USR, atunci totul va fi în zadar. Lumea va vedea contextul doar ca pe o luptă internă în PNL, pentru ciolan.

Sănătatea poporului va rămâne tot la mâna unor gangsteri. Cei care s-au îmbogățit, până acum, pe seama dezastrului din Sănătate se vor îmbogăți în continuare…

Nu știu ce va urma, în continuare. Constat că Iohannis, marele arhitect al acestui guvern haotic, tace și plantează pomi, pentru imaginea lui, care, totuși, se rostogolește vertiginos în hău. Rolul lui de mediator, stipulat de Constituție, de care s-a folosit cu vârf și îndesat în primul mandat, dar și în mandatul în curs, a încetat de ceva timp.

Poporul român i-a dat totul, în ambele mandate… Cred că el nu și-a onorat rolul pe care echilibratul popor român i l-a încredințat cu atâta dragoste… În acest tablou trist, „neamțul” e la fel de mioritic și de indiferent față de această țară, precum au fost toți președinții, din 1989 încoace.

S-ar putea ca mâine, deja, acest comentariu să devină caduc. Evenimentele se derulează foarte repede… E un Blitz-Krieg politic în toată regula. Vom trăi și vom vedea! Ritmul durerii merge înainte…

Dumitru Sârghie

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments