AcasăPoliticaRog PSD să înceteze cu presiunile de tip „bolșevic”

Rog PSD să înceteze cu presiunile de tip „bolșevic”

Președintele PNL Olt, deputatul Gigel Știrbu a remis, recent, presei, o declarație prin care atrage atenția asupra presiunilor la care sunt supuși primarii liberali, după ce USL s-a destrămat. Totodată, face un apel către instituțiile abilitate ale statului să analizeze ultimele hotărâri de guvern și ultimele acte normative prin care s-au alocat finanțări, în majoritate, pentru primarii PSD. Iată ce a declarat Știrbu:

gigel stirbu 583„Trag din nou un semnal de alarmă asupra modului Partidului Social Democrat de a aplica legea și anume prevederile Ordonanței  Guvernului nr. 28 din anul 2013, privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare. Mai precis, mă refer la faptul că, la momentul actual, PSD folosește acest act normativ pentru a pune presiune pe primarii din opoziție pentru a-i racola. Astfel, pentru  semnarea contractelor de la bugetul de stat pentru finanțarea investițiilor și obiectivelor din localitățile pe care le reprezintă, primarii sunt chemați la sediile PSD, punându-se presiune pe ei, lucru impardonabil și ilegal.

Prin acțiunile din ultimele săptămâni, Guvernul Ponta III și PSD ne arată în fiecare zi că vor să ne întoarcem în trecut, să stăpânească România, să pună mâna pe toate resursele și din aceste motive nu mai există USL acum . Fondurile alocate  (inclusiv din accizele pe carburanți), pentru Ministerul Dezvoltării condus de Liviu Dragnea, vor fi destinate stimulării baronilor locali în campania electorală și drept monedă de schimb pentru racolarea primarilor. În momentul constituirii USL, PSD părea că s-a desprins de practicile abuzive care caracterizau partidul pe vremea lui Adrian Năstase, însă, odată cu câștigarea alegerilor din 2012 și intrarea la guvernare, PSD a redevenit acea formațiune avidă de putere și control.

La momentul actual, PSD nu mai este interesat de cetățean și de problemele acestuia, ci doar de a redeveni partidul-stat care să deservească unor interese clientelare, să subordoneze justiția  și să jefuiască din banii statului. Fac un apel la instituțiile abilitate ale statului să analizeze ultimele hotărâri de guvern și ultimele acte normative prin care s-au alocat finanțări, în majoritate, pentru primarii PSD și să cerceteze criteriile dacă sunt legale sau nu pentru alocarea acestor fonduri.”

Dragoș SÎRGHIE


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments