AcasăBreviar parlamentarRomânia este pe cale să-și atingă un obiectiv major: includerea de către...

România este pe cale să-și atingă un obiectiv major: includerea de către Comisia Europeană a gazului natural și a energiei nucleare pe lista investițiilor sustenabile ecologic – a declarat deputatul Gigel Știrbu

Recent, deputatul Gigel Știrbu a vorbit despre faptul că gazul natural și energia nucleară pot fi incluse pe lista investițiilor sustenabile ecologic de către Comisia Europeană.

„România este pe cale să-și atingă un obiectiv major: includerea de către Comisia Europeană a gazului natural și a energiei nucleare pe lista investițiilor sustenabile ecologic.

Comisia Europeană urmează să propună includerea gazului natural și a energiei nucleare, în anumite condiții, pe lista activităților economice sustenabile, din punct de vedere ecologic a Uniunii Europene, potrivit unui document văzut și citat de agenția Reuters: centralele nucleare vor fi considerate «verzi» dacă există o strategie, finanțare și locație pentru neutralizarea deșeurilor radioactive, iar producția de energie pe bază de gaze naturale va fi considerată verde dacă are caracter de tranziție. 

Această listă, așa-numita «taxonomie UE» conține activitățile economice care susțin obiectivul UE al tranziției către o economie «verde», cu zero emisii nete de gaze cu efect de seră, în 2050”, a declarat Gigel Știrbu.

Totodată, în parteneriat cu SUA, România va construi, până în 2028, o centrală nucleară reactoare modulare mici (SMR – Small Modular Reactor), aducând în premieră, în Europa, tehnologia nucleară americană de ultimă generație.

Ionuț Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments