AcasăEvenimentRomânia îl susține pe Klaus Iohannis

România îl susține pe Klaus Iohannis

Peste 40 de mii de oameni, din toate colțurile țării, au umplut, sâmbătă, 27 septembrie a.c., până la refuz ,Piața Victoriei din Capitală, pentru a-l susține pe Klaus Iohannis în încercarea sa de a fi președintele tuturor românilor.

Prezența celor peste 40 de mii de oameni a arătat, dacă mai era nevoie, forța celor două partide care formează ACL (PDL și PNL), întărind, totodată, faptul că România este alături de Klaus Iohannis, în ciuda campaniilor denigratoare la care este supus, din partea jurnaliștilor de casă ai PSD, candidatul ACL la președinția României.

lansare candidatura iohannis 3Pe scena din Piața Victoriei au urcat, alături de Klaus Iohannis, Antonio Lopez-Isturiz, Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu, Cătălin Predoiu, Ludovic Orban etc., precum și toți  președinții de filiale din țară.

lansare candidatura iohannis33Delegația ACL Olt a fost reprezentată, bineînțeles, de președinta PDL Olt, d-na Siminica Mirea și de președintele PNL Olt, d-l Gigel Știrbu. Domniile lor au avut alături, la acest important eveniment pentru viitorul României, o delegație de peste 1000 de persoane din județul Olt.

Pentru o clipă, Dumnezeu s-a oprit ca să-l asculte pe Klaus Iohannis!

În Piața Victoriei din Capitală, o rază de lumină s-a așezat pe chipul României. Pentru o clipă, Dumnezeu s-a oprit, din mersul său infinit, ca să-l asculte pe Klaus Iohannis!

Pentru prima dată, de la Revoluție încoace, România are șansa istorică de a avea un președinte adevărat, capabil să pună capăt unui sistem putred și corupt, pe care ni l-au dat Ion Iliescu și eșalonul doi al fostului PCR. E clipa astrală a României!

lansare candidatura iohannis 5
Gheorghe Moise – președintele PDL Slatina, Siminica Mirea – președintele PDL Olt, Dragoș Burtescu – secretar-general adjunct PDL Olt , alături de Raluca Turcan – vicepreședinte PDL

lansare candidatura iohannis 2

Români, profitați de această clipă, fiindcă istoria nu se repetă decât la perioade mari de timp… Dumnezeu ne creează condițiile, dar nu votează!

În continuare, vă prezentăm fragmente din discursurile celor prezenți pe scena din Piața Victoriei, discursuri care au avut în centrul lor o singură temă: Klaus Iohannis – președintele României.

ANTONIO LOPEZ-ISTURIZ, SECRETAR GENERAL AL PARTIDULUI POPULAR EUROPEAN:

Cea mai puternică armă pe care o aveți împotriva guvernării de stânga este Iohannis

„Mă bucur că sunt alături, în acest moment extrem de important, nu numai pentru simpatizații de centru-dreapta, ci pentru întreaga Românie. Acum câteva luni, când ați decis fuziunea dintre cele două partide, PNL și PDL, ați arătat că suntem o forță politică importantă și o voce puternică în România, ambele puse în slujba electoratului de centru-dreapta. În doar două luni, ați demonstrat românilor că sunteți cea mai credibilă și cea mai puternică alternativă la stânga politicii românești, o stângă ancorată, mai degrabă, în trecutul comunism, decât în actualul socialism european modern.

Știu că în România, ca în toată Europa, criza economică a adus nedreptăți, scăderi de venituri, frustrări cetățenești, dar după criză, România și-a revenit economic, având ca atuuri principale consolidarea statului de drept, a democrației și a libertății presei, dezvoltării spiritului de inițiativă, sprijinirea economiei private și, nu a statului asistat, reformarea statului pe principii de dezvoltare durabilă. Cea mai puternică armă pe care o aveți împotriva guvernării de stânga este Iohannis”

GHEORGHE FALCĂ, PRIMARUL MUNICIPIULUI ARAD:

Nu este o luptă între dreapta și stânga, este o luptă între bine și rău

 „Dragi prieteni, nu este o luptă între dreapta și stânga, este o luptă între bine și rău, între adevăr și minciună. Din sufletele d-voastră, cei 50.000 de oameni de aici, să spunem că am venit să-l susținem pe Klaus Iohannis președinte. Sunt primar de 10 ani, fac administrație locală de 14 ani și-l știu foarte bine pe primarul din Sibiu, i-am urmărit viziunea, i-am văzut realizările. Este cel mai frumos oraș turistic, cel mai frumos oraș cultural, cu peste 80.000 de locuri de muncă, un centru economic puternic. Acest om a înțeles că locul de muncă este cel mai important pentru cetățeni. Locul de muncă îți dă securitate, îți dă stabilitate în familie.

În 25 de ani, s-au putut realiza doar două proiecte mari în țară, am intrat în NATO și-n UE. Prin NATO ne-au asigurat securitatea, prin UE, am intrat în clubul valorilor.

Avem astăzi ocazia de a alege viitorul nostru. Avem astăzi ocazia, pentru 10 ani, să alegem un proiect de țară – România lucrului bine făcut condus de Klaus Iohannis. România lucrului bine făcut înseamnă occidentalizarea României pe 10 ani prin votul d-voastră. De aceea, spunem toți Dumnezeu să-l ocrotească pe Klaus Iohannis!”

MIHAI RĂZVAN UNGUREANU, PRIM-VICEPREȘEDINTE PDL:

Numele lui Klaus Iohannis poate fi începutul noii Românii

„Bine ați venit pentru a întâmpina speranța României, aceasta este Klaus Iohannis, președintele pe care-l vrem și pe care-l așteptăm de 25 de ani. Aștept, la rându-vă, să puneți fiecare umărul pentru o victorie, care este a tuturor. Victoria lui Klaus Iohannis este a noastră, a tuturor celor care sunt aici, a copiilor noștri și a generațiilor care vin.

Acum, aveți de ales între bine și rău, între lumină și întuneric, între adevăr și minciună, între viitor și trecut. Vrem un președinte care să respecte tot ce înseamnă elită în România și vrem ca țara să fie condusă de oameni cinstiți, competenți. Acesta este Klaus Iohannis, modelul generației din care facem parte. Vreau un președinte care să respecte profesorii, medicii, să respecte pe fiecare om care muncește corect, care-și câștigă pâinea cu trudă și cu durere. Vreau un președinte care să șteargă lacrima de pe obrazul nostru, care să ne ofere un viitor. Numele lui Klaus Iohannis poate fi începutul noii Românii.”

LUDOVIC ORBAN, VICEPREȘEDINTE PNL:

Le este frică pentru ceea ce au făcut și pentru că au început să-și dea seama de fărădelegile pe care le-au făcut

„Oameni buni, le este frică pentru ceea ce au făcut și pentru că au început să-și dea seama de fărădelegile pe care le-au făcut. Le este frică de voi, de toți oamenii liberi din țara asta, de toți cei care gândesc liber, de toți oamenii cu caracter, pentru că suntem mult mai mulți decât ei. Le este frică, pentru că nimeni din lumea civilizată nu-i sprijină, pentru că nu pot să sprijine corupția, minciuna, amenințarea, șantajul. Le este frică pentru că vor pierde alegerile prezidențiale. De ce credeți că în fiecare zi lansează zvonuri că nu avem candidat la președinție? De ce credeți că l-au supus la cea mai mizerabilă campanie de calomniere care a existat vreodată în 25 de ani de democrație? De ce credeți că vor să fure primarii oamenilor care i-au votat? De ce credeți că fac toate aceste fărădelegi? Pentru că le este frică, oameni buni!”

CĂTĂLIN PREDOIU, PRIM-VICEPREȘEDINTE PDL:

Regimul Ponta: minciună, hoție, aroganță, dispreț, șomaj, recesiune, taxe, corupție…

„Să privim înainte către victoria lui Klaus Iohannis, către victoria României pe care noi ne-o dorim, România pentru copiii noștri, nu pentru    minciună și înșelătorie. A privi înainte, înseamnă curaj. Eu vă privesc pe d-voastră și văd curaj. Noi, d-voastră, avem curajul să spunem întregii lumi toate fărădelegile, necazurile și toate răutățile pe care regimul Ponta le-a adus României. Nu ne trebuie multe cuvinte pentru a defini regimul Ponta: minciună, hoție, aroganță, dispreț, șomaj, recesiune, taxe, corupție. Toate aceste răutăți au și nume proprii, să le spunem ca să le știe toată lumea: Viorel, Șova, Mazăre, Dragnea, Duicu, Pricopie. În frunte cu Klaus Iohannis trebuie să îi înlăturăm din aceste palate. Trebuie să avem curajul să mergem și mai departe, să formăm un guvern din cei mai competenți și integri oameni pe care îi avem în partidele noastre. Să facem o guvernare cu adevărat de dreapta, cu taxe puține, cu legi simple și clare, cu parteneriat public privat, cu stat minimal, stat partener cetățeanului.”

 VASILE BLAGA, PREȘEDINTE PDL, COPREȘEDINTE ACL:

România are nevoie de un președinte care convingă prin fapte, nu prin vorbe goale

 „Proiectul nostru este pentru România. România are nevoie de un președinte care poate să convingă prin fapte, nu prin vorbe goale, care să scoată politica și modul de exprimare publică a politicienilor din mocirlă. De aceea, ACL vă propune pentru președinția România, candidatul etalon al lucrului bine făcut, Klaus Iohannis, primarul Sibiului. Klaus Iohannis va fi președintele României și România va fi țara lucrului bine făcut. Klaus Iohannis a creat la Sibiu zeci de locuri de muncă și șomajul a dispărut. Mincinosul de Victor Ponta a promis 1 milion de locuri de muncă, unde sunt? Klaus Iohannis a adus, la Sibiu, investitori, de Ponta, investitorii fug ca dracul de tămâie și, în fiecare zi, sute de firme dau faliment. Klaus Iohannis a făcut cinste României cu proiectul Sibiul – capitală culturală europeană. În fiecare zi, Victor Ponta ne face de râs în fața liderilor europeni. Klaus Iohannis va face la Cotroceni pentru români ce a făcut la sibieni, va finaliza proiectul de occidentalizare a României.”

lansare candidatura iohannis 4KLAUS IOHANNIS, CANDIDAT ACL LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI:

Forța mea este forța voastră, viziunea mea este viziunea voastră, iar victoria mea va fi victoria voastră

„Mărturisesc, nu este ușor, este un moment special pentru mine. Nu m-am gândit că voi fi aici nici în urmă cu 30 de ani, când am început să predau ca profesor, nici în urmă cu 14 ani, când am devenit primar al Sibiului. Eu, un  profesor de liceu, cu nume de neamț, dintr-un oraș din vestul țării, nu m-am gândit că voi fi astăzi aici, în fața a zeci de mii de oameni, vorbind în numele a milioane de susținători, cu viziune pentru România. Democrația și libertatea au făcut posibil acest lucru, dar mai ales voi, cetățeni ai acestei țări, cu generozitatea voastră, cu deschiderea voastră. Este o onoare și o mare responsabilitate. Pornesc în această bătălie cu încredere și cu convingere. Forța mea este forța voastră, viziunea mea este viziunea voastră, iar victoria mea va fi victoria voastră.

A venit vremea faptelor. Mă cunoașteți, eu sunt un om al faptelor, nu al vorbelor goale, un om al promisiunilor onorate, nu al scandalului și spectacolului.

Vrem un președinte care așează oamenii la masa dialogului, vrem democrație sau lăsăm puterea în mâna unui singur partid care n-a scăpat de metehnele trecutului? Vrem ca România noastră să fie condusă de un om care a dezamăgit, care a promis tot și nu a făcut nimic sau vrem o  altfel de politică? Vrem ca România să fie a cetățenilor sau a baronilor? Vrem un președinte puternic sau unul manevrat din umbră? Vrem ca, în România, să domnească legea sau bunul plac al unui grup? Vrem ca-n România noastră lucrurile să fie temeinic făcute sau vrem politicieni care lasă totul la voia întâmplării. Eu cred în democrație și libertate, în politica făcută cu seriozitate și respect pentru oameni. Cred în lege și corectitudine. Cred în lucrurile bine făcute și cred în România.

Acestea sunt valorile mele, acestea sunt angajamentele mele, cu ele vin în fața d-voastră. Împreună vom construi România lucrului bine făcut, o Românie în care merită cu adevărat să trăiești.”

Klaus Iohannis și România lucrului bine făcut

Luni, 29 septembrie, Klaus Iohannis și-a prezentat, oficial, programul electoral sub denumirea: „România lucrului bine făcut”. Evenimentul a avut loc  la Palatul Parlamentului, Sala Alexandru Ioan Cuza. Moderatorul evenimentului a fost analistul politic Emil Hurezeanu.

În programul său prezidențial, cu 11 puncte cheie, Klaus Iohannis vorbește despre seriozitate și competență și se angajează să fie „garant” pentru menținerea României pe linia euroatlantică.

A fost o manifestare elegantă, unde au participat, lângă Iohannis, colegii din PNL și PDL, oameni de afaceri, oameni de cultură, profesori universitari etc.

iohannis lansare program 1
Marian Căruntu – vicepreședinte PDL Olt, Siminica Mirea – președinte PDL Olt, Ionel Mirea – prim-vicepreședinte PDL Olt, Romulus Cheroiu – secretar general PDL Olt, Gigi Vâlcu – viceprimar PDL Grojdibodu , alături de Cristina Trăilă – președinta organizației de femei a PDL

iohannis lansare program 3Delegația Oltului a ținut și de această dată să-l susțină pe Iohannis, în sala A.I. Cuza fiind prezenți: Siminica Mirea (președinte PDL Olt), Gigel Știrbu (președinte PNL Olt), Ionel Mirea (prim-vicepreședinte PDL Olt), Gheorghe Ciucu (prim-vicepreședinte PDL), Sorin Ghiță (fostul primar liberal al orașului Drăgănești-Olt), Marian Radu (fostul primar de la Dobrețu), Marian Căruntu (vicepreședinte PDL Olt) și Gigi Vâlcu (viceprimar PDL Grojdibodu).

Dar să-i dăm cuvântul d-lui Klaus Iohannis pentru a ne vorbi despre România lucrului bine făcut.

iohannis lansare program 2KLAUS IOHANNIS, CANDIDAT ACL PENTRU PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI:

Nu ne mai permitem să pierdem timpul

 „Am spus că îmi doresc mai mult dialog și mai multă dezbatere pe teme importante pentru români. Am spus, de asemenea, că acesta va fi modul în care voi face politică în calitate de Președinte al României: aducând oamenii împreună, la masa dialogului, cu seriozitate.

Evenimentul de astăzi este, dacă vreți, o prefigurare a acestui mod de exercitare a funcției de președinte. Și sper să fie doar începutul unei dezbateri mai ample, pe probleme reale care îi preocupă azi pe cetățenii României. Mi-aș dori ca în această campanie să începem să dărâmăm mituri, să deconstruim prejudecăți care ne-au ținut pe loc și să vedem dincolo de ele. Nu noi ca persoane, ci noi, românii, ca popor, ca societate, ca națiune de cetățeni. Nu întâmplător mi-am intitulat viziunea și proiectul prezidențial România lucrului bine făcut.

România lucrului bine făcut începe exact cu abandonarea a două asemenea mituri, a două idei păguboase și deloc adevărate: aceea că în „România nu se poate, că la noi e altfel.” și aceea că „merge și așa”, „ne-om descurca noi cumva.” Din păcate, pe ultima dintre ele am auzit-o chiar de la cel care conduce Guvernul României.(…)

Veți avea în mine garantul marilor orientări de politică externă și de securitate ale României: parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, apartenența la NATO și la Uniunea Europeană. Aceste mari orientări trebuie consolidate și trebuie să capete o nouă dimensiune calitativă. (…)

Avem restanțe la capitole importante, la altele am pornit pe un drum, dar mai sunt multe de făcut.

Nu ne mai permitem să pierdem timpul. Nu vreau să ajungem în 2018 sau în 2019 și românii să întrebe: ce ați făcut până acum, timp de 30 de ani, cu această țară.

Iar răspunsul să fie: mai nimic sau prea puțin. Pentru că am fost prea ocupați cu scandalul zilnic, cu căutatul agenților acoperiți, cu speculațiile și scenariile, cu mizele mici și orgoliile mărunte.

Vreau ca în 2018 și 2019 românii să simtă deja că trăiesc într-o țară a lucrurilor bine făcute, o țară occidentală, în care se simt respectați și demni. Că România merge pe un drum, cu obiective precise și că generațiile următoare au un viitor.”

Dragoș SÎRGHIE


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments