AcasăActualitateRomânii trebuie să judece cu mintea limpede, atunci când vor alege reprezentanții...

Românii trebuie să judece cu mintea limpede, atunci când vor alege reprezentanții țării noastre pentru Parlamentul European

Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru a transmis, la începutul acestei săptămâni, un comunicat de presă, prin care dorește să răspundă acuzațiilor președintelui Traian Băsescu, conform cărora Martin Schulz, candidatul stângii europene la poziția de Președinte al Comisiei Europene, ar fi acceptat de facto anexarea Crimeii, respingând, totodată, și acuzațiile aduse social-democraților europeni, cum că nu ar sprijini Republica Moldova în perspectiva sa europeană: „Înainte de toate, trebuie precizat faptul că politica de austeritate care a afectat dramatic viața a zeci de milioane de europeni, între aceștia și foarte mulți români, a fost promovată de către PPE și candidatul acestuia la șefia Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ca fost președinte al Eurogrupului. PPE-ul este cel care a umilit sistematic România și pe români, prin utilizarea discreționară a Mecanismului de Cooperare și Verificare în interesul lui Traian Băsescu și al sistemului lui de putere, la fel cum tot el a respins accesul României și Bulgariei în Schengen. Tot PPE-ul este cel care l-a salvat pe Traian Băsescu și regimul său de rezultatul votului zdrobitor de la referendumul de demitere”.

victor bostinaruDe asemenea, Victor Boștinaru este de părere că Martin Schulz nu a afirmat în nicio împrejurare că acceptă anexarea Crimeii ca pe un fapt împlinit, iar Grupul social-democraților din Parlamentul European a susținut, prin votul său, amendamentele referitoare la viitorul european al Republicii Moldova, iar acest lucru se poate verifica ușor. În toți anii de dinaintea aderării, social-democrații europeni au sprijinit aderarea României la Uniunea Europeană și au avut, constant, o atitudine corectă față de locul și rolul țării noastre în Uniune.

„Totodată, îngrijorările de ultim moment, privind influența prea mare pe care Germania ar putea să o aibă în cadrul Uniunii, arată că Traian Băsescu ascunde, cu premeditare, rolul cancelarului Merkel în susținerea sa personală. E o insultă la adresa inteligenței românilor și o dovadă de vinovăție colectivă. În ochii lui Traian Băsescu, a fi german înseamnă a fi suspect. Sunt doar câteva elemente pentru care nu numai că nu trebuie să îl credem pe Traian Băsescu, dar să-i invităm pe români să judece cu mintea limpede, atunci când vor alege reprezentanții țării noastre pentru Parlamentul European”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Ionuț DUMITRESCU


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments