AcasăActualitateRunde de „Box”... la Galeria Artis din Slatina

Runde de „Box”… la Galeria Artis din Slatina

Mâine, 23 iulie a.c., începând cu ora 17.00, la Galeria Artis din Slatina, va avea loc  expoziția intitulată „BOX” a artiștilor  plastici Lucian și Nicoleta Gribincea Liciu, organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România și Muzeul Județean Olt. Expoziția constituie un manifest împotriva imposturii și vulgarității.

„Expoziția artiștilor plastici Lucian și Nicoleta Gribincea Liciu aduce în prim plan existența noastră cotidiană privită și descrisă ca «o rundă» a unui sport dur… Ești neatent, slab de înger sau lași garda jos, faci imediat cunoștință cu podeaua. Viața noastră, în societatea contemporană, duce ireversibil la alterarea comportamentului uman. Obligată să supraviețuiască în mizeria morală a timpurilor pe care le parcurgem ființa umană devine tot mai agresivă și mai predispusă la ferocitate. Nu mai există credință și fairplay, ci doar ură și brutalitate. Indivizi fără Dumnezeu dictează mersul istoriei, ghilotinând demnitatea și onoarea celor care au repere existențiale.

afis expozitie liciuDemersul plastic al celor doi artiști evidențiază, în fapt, fronda și protestul spiritului în fața depersonalizării omului actual. Brute cu mănuși însângerate aplică legea pumnului în gură, lovesc premeditat, cu venin și încrâncenare, în destine și caractere.

Dacă lupți, poți să pierzi, dacă renunți, ai pierdut deja”, a declarat Laurențiu Guțică, directorul Muzeului Județean Olt.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular