AcasăActualitateS-a dat startul anului universitar 2013-2014

S-a dat startul anului universitar 2013-2014

Miercuri, 2 octombrie a.c., Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Filiala Slatina, din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, a dat startul anului universitar 2013-2014. Evenimentul a avut loc în moderna sală de festivități a USAMV Filiala Slatina, unde au participat, pe lângă studenții și profesorii facultății, și persoane din administrația publică locală.

usamv slatinaAmintim aici pe prof. Gheorghe Stan – cel care a pus piatra de temelie a învățământului superior în Slatina, conf. univ. dr. Ion Bozgă – directorul USAMV Filiala Slatina, prof. univ. dr. Adrian Dinu Toma – decanul Facultății de Management, Inginerie Economică în Agricultură Rurală București, conf. Univ. dr. Cristina Sârbu, Minel Prina – primarul Municipiului Slatina, Felicia Man – Inspector general IȘJ Olt.

Dintre elevi, au participat, în mod special, cei din anul I, dar și cei din ceilalți ani de studiu și mulți părinți, pentru că, în următoarea perioadă, facultatea își dorește o legătură mai directă cu părinții.

usamv netFestivitatea de deschidere a început cu imnul studenților „Gaudeamus igitur”. În continuare, conf. univ. dr. Ion Bozgă a vorbit despre activitatea unității superioare de învățământ pe care o conduce, despre bilanțul anului trecut, adresând, totodată, bun venit „bobocilor” în rândul studenților: „Este prima dată când deschidem anul universitar în asemenea condiții, într-un locaș al nostru, mulțumită unor oameni inimoși, care au avut puterea, tăria și curajul să execute un proiect și să-l ducă la bun sfârșit.”

Apoi, rând pe rând, cei invitați au luat cuvântul, adresându-le studenților mult succes în noul an universitar. Festivitatea s-a încheiat cu acordarea burselor de merit, burse care se acordă anual, celor mai buni dintre cei buni.

Prof. Gheorghe Stan a vorbit despre avantajul de a fi student la USAMV Filiala Slatina: „Din punct de vedere al avantajelor facultății noastre, se știe că avem 28 de locuri la buget. Studenților care au rezultate deosebite li se acordă burse de studiu, de merit, burse sociale. 45% dintre studenții noștri învață în mod gratuit…”

Primarul Minel Prina și-a început discursul prin a felicita conducerea Universității pentru curajul de a angaja profesori din județul nostru, adresându-le totodată, studenților câteva cuvinte: „Dragi studenți, pentru mine, vorbele mă cam stânjenesc, pentru că eu sunt un om al faptelor și nu al vorbelor și, de aceea, eu am venit aici ca reprezentant al administrației publice locale, pentru că trebuie să mai lucreze cineva în țara asta. Mă bucur că sunteți acasă la d-voastră. Aveți, în sfârșit, o clădire în care să vă desfășurați activitatea. Noi suntem oameni serioși, atunci când vorbim un lucru, se și întâmplă.”

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Olt, d-na Felicia Man, a felicitat Filiala Slatina a USAMV pentru împlinirea celor 14 ani de existență: „Bucuria mea este foarte mare să vă văd în băncile universității d-voastră, universitatea noastră care, după 14 ani, ne dovedește că este mai prosperă, cu studenți din ce în ce mai bine pregătiți. Mă bucur de colaborarea dintre USAMV, Primărie și IȘJ Olt dă roade.”

Prof. univ. dr. Adrian Dinu Toma și-a exprimat bucuria de a preda studenților de la Slatina spunând, totodată, că în calitatea sa de Decan, va încuraja, permanent, performanța și excelența: “Chiar dacă fac eforturi mari să vin să predau studenților din Slatina, o fac cu mare bucurie. Încurajăm performanța și excelența. Gândiți-vă la viața d-voastră, la cariera d-voastră, fixați-vă niște obiective mărețe și, cu siguranță, le veți atinge. Totul e să vreți.”

Dragoș Sârghie

1 COMENTARIU

  1. Hai ca asta-i cea mai mare comicarie-an universitar la Slatina.Cum reusiti voi comunistii sa maculati si sa decredibilizati institutii de traditie.Pe cand o Academie si la Slatina?Aceasta universitate este acreditata sa sustina doctorate? Ar fi foarte bine,pentru ca doritorii de doctorate sa nu mai bata drumul pana la Chisinau sau Gara de Nord unde se dau titluri de doctor pe banda rulanta.Stiti comicaria aia de la Caracal,cand unul a solicitat sa nu-l faca profesor universitar, pentru ca sunt prea multi,sa-l faca conferentiar! Bata-va sa va bata de comici din Cilibia si din toata Romania,cate mai puteti inventa,ce vreti, prostia-i infinita!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments