AcasăActualitateS-a dat startul campaniei de educare ecologică în școlile din județele dunărene

S-a dat startul campaniei de educare ecologică în școlile din județele dunărene

Luni, 6 aprilie a.c., echipa „Let’s Do It, Danube!” dă startul campaniei de educare în județele dunărene Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța. În cadrul acestei campanii, elevii vor învăța ce înseamnă un comportament responsabil față de mediu și cum pot proteja planeta și reduce poluarea, prin acțiuni zilnice, la îndemâna tuturor. Campania este lansată cu ocazia Săptămânii Altfel și va continua până la finalul lunii mai. „Let’s Do It, Danube!” este realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, este susținut de Kaufland România, și are ca obiectiv principal educarea și responsabilizarea cetățenilor în ceea ce privește curățenia apelor, în special a Dunării, cea mai importantă apă curgătoare din țară.

Unitățile de învățământ care vor implica minim 50% din numărul de elevi în aceste activități vor face parte din Rețeaua Școlilor Dunărene, prima rețea de școli eco din România. Profesorii vor lua parte la mese rotunde de instruire pe teme eco, primind, totodată, materiale informative pentru elevi și dotări pentru sălile de clasă. Cele mai active școli din Rețea vor fi premiate, în cadrul campaniei, și vor participa la schimburi de experiență cu alte școli dunărene. De asemenea, Rețeaua Școlilor Dunărene va beneficia de un sistem de colectare selectivă a deșeurilor și va organiza activități cu tematică eco.

În cadrul campaniei, elevii vor putea urmări filmul documentar „Dunărea, Amazonul Europei”, în două părți, creat de casa de producție ScienceVision Filmproduktion GmbH, considerat ca fiind cel mai spectaculos documentar despre Dunăre realizat în ultimii ani. Campania de educare va continua cu concursul de creație „Exploratorii Dunării”, în cadrul căruia elevii vor împărtăși poveștile lor cu Dunărea. Totodată, elevii cu rezultate deosebite vor fi răsplătiți cu o tabără, în Delta Dunării.

Ionuț Dumitrescu

- Advertisment -

Most Popular