AcasăActualitateS-a dat startul fazei interjudețene a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și...

S-a dat startul fazei interjudețene a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență

Astăzi, 6 iulie a.c., s-a dat startul fazei interjudețene a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență. Concursul se desfășoară timp de două zile, la care vor participa pompieri civili din județele Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Caraș-Severin.

Festivitatea de deschidere a competiției a avut loc la Complexul Sportiv „1 Mai” din Slatina, în prezența comenzii Inspectorului pentru Situații de Urgență Olt și a reprezentanților Instituției Prefectului Județul Olt și Consiliului Județean Olt.

Concursul este organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt, cu sprijinul Consiliului Județean Olt și Primăriei Municipiului Slatina.

La start, s-au aliniat 11 echipaje – șase de la operatori economici și cinci de la localități.

Arbitrajul este asigurat de cadre ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele Arad, Timiș, Sălaj, Satu Mare, Bihor, Mureș și Cluj. Județul Olt este reprezentat, în această competiție, de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Stoicănești și Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Rivergate Fire.

Pompierii civili își demonstrează abilitățile prin parcurgerea a trei probe practice – pista cu obstacole pe 100 metri, ștafeta 4×100 metri și dispozitivul de intervenție.

La finalul competiției, vor fi premiate cele mai performante loturi, dar și cei mai buni pompieri care au evoluat în concurs, ce are drept scop dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor și a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenție în situații de urgență.

Echipele clasate pe primele locuri vor obține calificarea la faza națională a concursurilor profesionale, competiție în care se întrec cei mai buni pompieri civili din țară și care se va organiza în municipiul Sighișoara.

Dragoș Sîrghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments