AcasăPoliticaS-a pecetluit, și la Olt, fuziunea PDL-PNL

S-a pecetluit, și la Olt, fuziunea PDL-PNL

Recent, sediul PNL Olt a devenit extrem de atractiv pentru mass-media județului nostru, avându-se în vedere interesul general pentru noul partid liberal, rezultat din fuziunea PDL cu PNL, prin comasare, care funcționează, deocamdată, sub un consemn ceva mai larg: Alianța Creștin Liberală!

Actorii acestui eveniment au fost d-na Siminica Mirea, președintele titular al PDL Olt și Gigel Știrbu, fost ministru al Culturii și președinte interimar al PNL Olt.

Reuniți într-un mesaj comun, cei doi lideri ai dreptei politice din Olt au transmis electoratului nostru că – iată – s-a pecetluit, și la Olt, fuziunea PDL-PNL, că – din acest moment – misiunea creștin-liberalilor din Olt va fi aceea ca să ne scoată – pe noi, cei mulți și uneori naivi, ca să nu zicem altfel – de sub ocupația pesedistă.

Mai mult, d-na Siminica Mirea a subliniat faptul că, zilele următoare, noua formațiune liberală ca primi în rândurile sale întreaga echipă a PMP Slatina, în frunte cu Marian Căruntu, cel care a fost pedepsit de Elena Udrea și Marian Vasile (încă liderul PMP Olt) pentru scorul de 10% pe care l-a obținut în acest municipiu roșu. Asta, în timp ce scorul pe județ al PMP a fost doar de peste patru procente.

Alianța Creștin-Liberală este – iată, stimați cititori – o nouă stare de spirit, capabilă să pună capăt imposturii pesediste, atât la nivel central, cât și în județul nostru, aici unde, de 25 de ani, PSD – actualmente acompaniat și de partea malefică a fostului PDL – conduce discreționar.

Dar să dăm cuvântul protagoniștilor județeni ai noii structuri politice, care constituie – la această oră – o adevărată speranță pentru electoratul înșelat flagrant de PSD.

stirbu si siminica 597Gigel Știrbu, președinte PNL Olt:

A luat naștere cea mai mare formațiune politică din România

„Vă aducem la cunoștință ultimele lucruri întâmplate la nivelul organizatoric al fuziunii dintre cele două entități politice.

 Așa cum știți, majoritatea dintre dvs., în ultima perioadă au avut loc mai multe evenimente politice în viața celor două formațiuni. În viața PNL, după alegerile europarlamentare, a avut loc un congres pentru funcția de președinte și pentru structurile de conducere centrale, în urma demisiei d-lui președinte Crin Antonescu. La Congresul Extraordinar al PNL a fost ales d-l Klaus Johhanis în funcția de președinte al partidului. Totodată, în cadrul aceluiași congres, s-a și votat o moțiune prin care întregul PNL, cu o majoritate confortabilă, a votat fuziunea cu PDL.

În aceeași perioadă, în Convenția Națională a PDL s-a votat fuziunea cu PNL. Sâmbătă, la Palatul Parlamentului, în Sala Unirii, în fața a peste 2000 de membri PDL și ai PNL, a avut loc procesul de fuziune, prin comasare, al celor două partide. Astfel, a luat naștere cea mai mare formațiune politică de dreapta din România.

Din punctul meu de vedere, acest lucru răspunde dorinței membrilor și activului de partid a celor două partide politice. Corespunde dorinței electoratului de dreapta din această țară. Este un proces care a început acum mai bine de 10 ani, prin înființarea Alianței DA, alianță care, la momentul respectiv, a avut un succes electorat extrem de important în fața unui partid-stat: PSD! După mai bine de 10 ani de zile, voința electoratului de dreapta, voința tuturor membrilor celor formațiuni politice s-a transpus în realitate, dând naștere alternativei pe partea de centru-dreapta, pe eșichierul politic din România, marelui partid al dreptei, Partidul Național Liberal.

Totodată, sâmbătă, înaintea congresului reunit al celor două formațiuni politice, PDL a fuzionat cu Partidul Forța Civică, condus de d-l Mihai Răzvan Ungureanu, care a și devenit prim-vicepreședinte al marelui partid de dreapta.

Structura organizatorică la nivel județean se va desfășura în următoarea manieră: cele două Birouri județene vor funcționa până la 1 ianuarie împreună, prin comasare, vor fi doi co-președinți ai acestei formațiuni politice, respectiv d-na Siminica Mirea și subsemnatul. De asemenea, vor fi patru prim-vicepreședinți.

Acest lucru se va întâmpla în toate structurile politice județene, de la Biroul Politic Județean până în ultima localitate a județului.

La alegerile prezidențiale, vom candida pe o alianță electorală, din cauza faptului că, din punct de vedere legal, din punct de vedere juridic, nu există posibilitatea ca acest partid să fie înregistrat și să obțină hotărârea judecătorească a Tribunalului București. Așa cum știți și dvs., conform legii partidelor, există o anumită perioadă în care se primesc contestații la Tribunalul București, urmată de o altă perioadă în care aceste contestații vor fi soluționate. Din punct de vedere legal, până în ianuarie aceste lucruri nu se pot întâmpla.

Acesta este motivul pentru care candidatul celor două partide va candida sub sigla Alianței Creștin Liberal PDL-PNL la alegerile prezidențiale din noiembrie, din acest an.”

Siminica Mirea, președinte PDL Olt:

După 25 de ani de orgolii, s-a creat un mare partid de centru-dreapta

„D-l președinte Știrbu a spus aproape tot ceea ce s-a întâmplat sâmbătă. Iată că – după 25 de ani de orgolii – pentru prima dată s-a creat un mare partid de centru-dreapta. Înainte de a face această fuziune prin absorbție între PNL și PDL, tot sâmbătă, la Convenție, s-a aprobat și fuziunea, prin absorbție, cu Forța Civică.

După cum știți, cu ceva timp înainte, IRL s-a îndreptat către PDL și a fuzionat, creând un post de prim-vicepreședinte pentru d-l Chiliman.

Și la nivelul județului Olt avem discuții cu președinții partidelor de la Forța Civică și IRL pentru a venit alături de noi, pentru a se alătura echipei și a forma și aici un mare partid de centru-dreapta…

De asemenea, în zilele ce vor urma, fostul PMP Slatina va veni în această mare echipă, capabilă să înfrunte PSD, mai întâi la alegerile prezidențiale și apoi la toate celelalte alegeri…”

LINIA ÎNTÂI

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular