AcasăPoliticaS-ar putea să vă încheiați cariera politică la Ialomița, d-le Toma!

S-ar putea să vă încheiați cariera politică la Ialomița, d-le Toma!

Dacă d-l senator UNPR Ion Toma se înșeală pe zi ce trece, în privința calității oamenilor de lângă el, e de datoria noastră, a celor care am crezut în charisma sa politică, să-l pregătim pentru teribilul adevăr: va veni o vreme, și aceasta este iminentă, când – cu Ion Toma sau fără Ion Toma – județul Olt va rămâne tot ultimul județ din România! O vreme când se va scula în fiecare dimineață cu tot mai puțin folos.

Dacă ați fi iubit județul Olt, d-le senator, așa cum am scris și ne-am închipuit noi că-l iubiți, ați fi avut ocazia să demonstrați tot ceea ce am arătat noi, cale de patru ani de zile: că sunteți competent, să sunteți uman, că vă interesează județul Olt, deoarece aici v-ați desăvârșit politic, material și profesional. Chiar spiritual… Pe chipul domniei-voastre s-ar fi putut astfel citi efigia județului Olt, dacă, în afara vorbelor goale și a baloanelor de săpun, ați fi produs și altceva. Din păcate, nu s-a putut citi decât faptul că sunteți ordonanța disciplinată a d-lui general Gabriel Oprea.

ion toma cu manaSperanța în domnia-voastră, cea în care primarii PSD, dar și ceilalți, mai credeau, după ce alianța USL Olt le-a călcat în picioare toate proiectele și visele, s-a stins definitiv. Și asta, pentru că UNPR Olt nu există decât virtual. Că secretarul de stat, Albotă, are într-adevăr potențial intelectual și administrativ de viitor primar este adevărat, dar asta se datorează – în primul rând – vidului mental al   PSD Olt și, în al doilea rând, neputinței noului PNL Olt de a cristaliza profilul unui candidat veritabil la următoarele alegeri.

Dar cu o floare nu se face primăvară, d-le senator. Se pare că dvs. sunteți un politician performant, doar atunci când sunteți în opoziție. Atunci când sunteți la putere, și acum chiar sunteți, „pulimea” din teritoriu nu mai contează. Așa ați procedat și atunci, când ați stat pe scaunul lui Ion Iliescu, în Senatul României, ca mare ștab al senatorilor PSD. Nu mai răspundeați niciunui primar din Olt, niciunui prieten care a crezut în dvs. până la capăt, deși primarii și prietenii adevărați reprezintă baza, infrastructura partidului. Iar dvs., în calitate de constructor, știți că, dacă nu e bază, e vai de suprastructură.

Apoi v-ați trezit din reverie, d-le senator, când Stănescu v-a administrat o bătaie politică ruptă din Rai… Parcă văd și acum, cum răcnea din toți bojocii, cu aroganța-i binecunoscută, “mafiotul” Dragnea, atunci când scotea buletinele de vot din urnă: „Stănescu de 11 ori și doar o singură dată Ion Toma…” Aveați lacrimi în ochi, d-le senator!

Probabil că o lecție asemănătoare vă trebuie și acum, ca să reveniți cu picioarele pe pământ. Ca să nu mai promovați semianalfabeți, lichele și trădători, să nu vă mai tremure genunchii în fața unor ziariști  fără ziare, pe care-i stipendiați și care, apoi, vă vând, ca Iuda, pe doi arginți. Bine ar fi să-i prețuiți pe cei care vă respectă cu adevărat, chit că dvs. le-ați arătat acestora, de atâtea ori, partea dorsală.

În ceea ce ne privește, noi cei din Linia Întâi nu ne dezicem nici de ceea ce am scris frumos despre dvs., nici de cartea netipărită pe care v-am dedicat-o cu prețuire, dar nici de ceea ce am consemnat, atunci când ați luat-o razna și vă credeați un fel de Zeus, iar pe noi ne vedeați doar ca pe niște ființe ignobile, nedemne de băgat în seamă.

Timpul este neiertător, d-le senator, el ne erodează pe fiecare în parte. Sunteți la vârsta înțelepciunii, când puteți ieși din viața publică în demnitate și în aplauzele concetățenilor dvs. din Olt. E vorba de acei concetățeni care au crezut în steaua dvs. politică și acum sunt foarte dezamăgiți. Ba, mai mult, unii dintre aceștia, care v-au așteptat să reveniți în Olt, precum Mesia pe un cal alb, ne-au spus să vă transmitem că ar fi mai bine să vă încheiați cariera politică la Ialomița. Nu le mai aparțineți!

Iar noi vă spunem doar atât: Facă-se voia dvs., d-le Toma, însă nu vă mai risipiți, cu atâta nonșalanță și nepăsare, capitalul de simpatie și popularitate, pe care sperăm că încă îl mai aveți!

Dumitru Sârghie 

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments