AcasăActualitateS-au terminat lucrările de modernizare la DJ 544 Urzica – Ștefan cel...

S-au terminat lucrările de modernizare la DJ 544 Urzica – Ștefan cel Mare

La începutul acestei săptămâni, la sediul Consiliului Județean Olt, a avut loc conferința de încheiere a proiectului „Reabilitarea Drumului III-3004 Trastenik-Orehovitza și modernizarea DJ 544 Urzica – Ștefan cel Mare”, proiect finanțat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013. Obiectivul general al proiectului a constat în îmbunătățirea infrastructurii de transport în regiunea de graniță Olt-Pleven, în scopul dezvoltării economice și sociale echilibrate a Euro-Regiunii Olt-Pleven, prin reabilitarea drumului județean DJ 544 Urzica – Ștefan cel Mare, județul Olt și reabilitarea drumului III –3004 Trastenik-Orehovitza, Pleven. Prin implementarea proiectului, s-a îmbunătățit conectarea drumurilor județene la rețeaua drumurilor naționale, fapt ce are implicații asupra dezvoltării durabile, atrăgând în circuitul economic zone cu o dezvoltare structurală deficitară.

Concret, rezultatele proiectului sunt: existența unui drum județean modernizat pe o lungime de 12,054 km; asigurarea accesului la o infrastructură modernizată; creșterea accesibilități la zona de graniță Olt-Pleven; creșterea mobilității oamenilor, bunurilor și serviciilor pe teritoriul situat în zona de graniță Olt-Pleven și reducerea timpului de transport și îmbunătățirea calității mediului. De asemenea, au fost executate șanțuri din pământ de o parte și de alta a drumului, pentru scurgerea apelor; s-a efectuat semnalizare rutieră verticală și orizontală, prin indicatoare rutiere de avertizare și orientare și execuția de marcaje pe partea carosabilă; s-au montat parapeți de siguranță la podurile existente pe traseul modernizat; au fost curățate și decolmatare podețele existente; au fost executate și 13 podețe noi pentru drumurile laterale.

Valoarea totală a proiectului a fost de 7.955.995,66 euro, dintre care 6.719.633,94 euro  reprezintă contribuția nerambursabilă FEDR și 66.946,64 euro reprezintă contribuția Consiliului Județean Olt.

Ionuț DUMITRESCU


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments