AcasăPoliticaSă clădim o Românie pe care ne-o dorim cu toții!

Să clădim o Românie pe care ne-o dorim cu toții!

Marian Vasile, președintele PMP Olt, împreună cu echipa sa, a realizat într-un timp record, un nucleu al Mișcării Populare despre care – cu siguranță – se va auzi și mai pregnant în viitorul apropiat.

Exceptând anumite teribilisme, excese și bufonerii ale fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, acțiunea de inaugurare a Sediului Partidului Mișcarea Populară Olt a fost o reușită de excepție, care a turnat plumb în picioarele unor pesediști de la Olt. Am spus „unor pesediști” de la Olt, pentru că alți pesediști de la Olt sprijină în taină Partidul Mișcarea Populară.

Prezentăm, în continuare, fragmente din discursurile celor prezenți la această manifestare, care a fost bine privită atât de media locală, cât și de societatea civilă.

Partidul Mișcarea Populară este o nouă speranță de care se agață și o parte a oamenilor din această zonă a Olteniei noastre profunde.

lansare pmp olt5

Daniel Funeriu, baron PMP central:

Dacă nu o faceți, veți arăta că stați cu mâna întinsă!

funeriu„Aș vrea să spun presei prezente aici în sală, nu mă filmați pe mine, pentru că pe mine m-ați filmat de dimineața până seara, ca și pe colegii mei, faceți-vă camere de luat vederi la sală, să vedeți că figurile oamenilor care sunt aici sunt diferite de figurile blazate, plictisite, cumpărate ale oamenilor pe care-i vedeți la alte partide. Trebuie să recunosc, stimată presă din județul Olt, că sunt foarte curios să văd dacă veți avea curajul să spuneți mâine că 4000 de copii din județul Olt sunt în pericol să nu mai meargă la școală, pentru că nu-și permit banii de navetă. Bani de navetă pe care Guvernul Boc nu i-a întârziat o singură zi, în cea mai neagră perioadă de criză pe care a avut-o România. Nu cred că întreaga presă din județul Olt va vorbi despre acești copii. Vă invit s-o faceți, pentru că dacă nu o faceți, veți arăta că stați cu mâna întinsă, nu cu fruntea sus, așa cum îi șade bine fiecărui român, și particular, cum le șade bine oltenilor.”

elenina nicutElenina Nicuț, președinte PMP București:

Multă baftă vă doresc!

„D-le președinte, d-le ministru, d-lor deputați și senatori, frați, prieteni, vă mulțumesc pentru invitație, mă simt nemaipomenit aici alături de d-voastră în această seară. Făcurăm ce făcurăm și mai inaugurarăm o filială. Am primit mai devreme o fotografie făcută, cred eu, de undeva de la geam, o fotografie în care, la prima vedere, am crezut că văd un buchet de flori. Nu am fost foarte departe de adevăr, pentru că am constatat că de la ultima noastră vizită la d-voastră, care a avut loc acum cam 6 luni, organizația d-voastră a înflorit. Am constatat, cu foarte multă bucurie, faptul că organizația este plină de tineri, mulți tineri, iar asta mă bucură foarte mult, pentru că, practic, tinerii înseamnă viitorul. Este un partid nou, luat de la zero, iar tinerii au ocazia să vadă cum se face o altfel de politică. Ce-mi spun mie o să vă spun și d-voastră. Nu se poate ajunge la un rezultat bun, pe măsura așteptărilor, decât lăsând de la noi și punând totul în slujba proiectului. Astfel încât, vă rog, lăsați de la d-voastră, iar proiectul, în orice condiții și-n orice împrejurări, trebuie să primeze. Multă baftă vă doresc. Când o fi să mai venim, să sărbătorim o mare victorie aici la d-voastră.”

marian vasile pmp olt 570Marian Vasile, președintele PMP Olt:

Mă simt onorat să am lângă mine pe doamna tenisului românesc

„Mă simt onorat să am lângă mine pe doamna tenisului românesc, așa cum îmi place mie să-i spun, d-na Ruxandra Dragomir, care cred că atunci când a intrat în politică, în Mișcarea Populară, și-a dorit și-și dorește să facă ce a făcut și-n tenis.”

ruxandra dragomirRuxandra Dragomir, membru în staff-ul central al PMP:

Nu ai cum să ajungi la rezultate remarcabile decât prin fair-play!

„Dragi colegi, dragi prieteni, mă bucur foarte mult că mă aflu la Slatina, pentru că este prima oară. În județul Olt am mai fost, ca jucătoare, în copilăria mea, jucam multe turnee aici și am avut succes. Așa că mă bucur să mă aflu în acest județ care, așa cum au spus și colegii mei, este, cumva, posedat de acea culoare care, într-un fel, ne-a mistuit pe toți până acum. Ca sportivă de performanță, având în brațe acest drapel, ori de câte ori merg și inaugurez un sediu alături de colegii mei și țin această bucățică de drapel multicolor în mână, am sentimentul că sunt mândră că sunt româncă și vreau să mențin acest sentiment pe care, de foarte multe ori, pot spune că l-am pierdut. Dar, spre bucuria mea, l-am recăpătat, ori de câte ori, în România, se întâmplă lucruri bune.

Alăturarea mea cu Partidul Mișcarea Populară a pornit de la ideea că putem clădi împreună o Românie mai bună, o Românie de care să fim mândri cu toții. Am văzut, în cariera mea, România în toate etapele ei, mai bune sau mai rele, dar ceea ce s-a întâmplat cu demiterea președintelui sau acea tentativă de a demite propriul președinte, mie mi-a fost rușine că sunt româncă. Și dacă mai avem un singur pas foarte mic de a intra într-o Europă civilizată, să știți că acel lucru, ceea ce a l-a făcut Guvernul Ponta, ne-a dat foarte mult înapoi. Și cu toții ar trebui să fim conștienți de acest lucru, care a fost un lucru foarte grav pentru România.

Așa cum am spus, mă bucur foarte mult că sunt aici. Sentimentul de a face parte din echipa Mișcarea Populară îmi dă încrederea că voi putea sprijini sau voi putea pune umărul ca să clădim o Românie pe care ne-o dorim cu toții și vă așteptăm într-un număr cât mai mare alături de Mișcarea Populară, pentru că numai împreună vom putea reuși. Am această convingere că poți face politică și prin fair-play. Sportul înseamnă performanță, dar nu ai cum să ajungă la rezultate remarcabile decât prin fair-play. Nu poți să furi, nu poți să minți în sport. Sportul este viața mea, este ceea ce știu eu să fac cel mai bine. Și această alăturare cu politica, eu cred că se potrivește într-un fel. Așa cum am spus, sloganul pe care îmi place să-l rostesc ori de câte ori am posibilitatea este Haideți să încercăm să facem cu toții performanță prin fair-play, pentru că eu vă garantez că se poate. Dacă se poate în Europa, în America sau oriunde în altă țară din lumea aceasta, eu cred că se poate și-n România. Să nu ne mai lăsăm păcăliți sau cumpărați de niște oameni care doar aruncă niște vorbe în vânt să le fie lor mai bine, pentru că nouă nu ne este mai bine. Nici unuia dintre noi nu-i este mai bine. Ne uităm la televizor, stăm cu mâinile încrucișate și tot ceea ce facem sau tot ceea ce am făcut eu până acum a fost să critic în stânga și-n dreapta. Acum am această posibilitate de a mă implica activ, pentru că eu cred în acest proiect Mișcarea Populară. Și dacă o fostă sportivă de performanță crede cu tărie în acest lucru, sunt convinsă că fiecare dintre d-voastră care vă aflați astăzi alături de noi credeți în același lucru ca și mine. Felicitări d-le președinte, mult succes! Puteți să vă bazați pe noi, suntem aici să vă sprijinim, să vă arătăm tot sprijinul nostru. Așa să ne ajute Dumnezeu! Doamne ajută!”

gelu visan 570Gelu Vișan, secretar general:

Bă, da drag îmi e că toate lucrările din Slatina le face Tehnologica!

„D-le președinte al organizației județene, d-le președinte al organizației municipale, vă felicităm din tot sufletul, conducerea organizației naționale, în numele meu personal și al celorlalți colegi care nu sunt aici, pentru că, într-un timp atât de scurt, în mai puțin de o săptămână, aveți unul dintre cele mai frumoase sedii ale PMP din țară. De asemenea, ați mai auzit pe unul dintre colegii mei salutându-și colegii deputați. Pentru mine, este o mare plăcere că d-l deputat Florin Popescu este, în această seară aici, alături de alți colegi de-ai dumnealui parlamentari. În sală, alături de noi se mai află și d-na trezorier a PMP și vreau să-l salut pe d-l președinte al organizației județene a PMP din Vâlcea, d-l Marian Mirea, care a venit împreună cu echipa sa.

Cred că am fost extrem de clar în exprimare, atunci când m-am adresat organizației județene și conducerii municipale. Aș vrea să fiu și mai clar în exprimare de acum înainte. Suntem într-un județ care este în fața Gorjului din punct de vedere al baroniadei pesediste. Tocmai astăzi când suntem noi aici, vreo 50 de parlamentari PSD, de 2-3 zile, senatori și deputați, umblă în tot județul, se plimbă prin diverse locuri din județ, după care sunt cazați la hotelul lui Darius Vâlcov. Mă rog, nu știu dacă este al dânsului, dar așa vorbește lumea. O să vedeți că o să mai folosesc sintagma „așa vorbește lumea”, pentru că procese mai am destule. Dar așa se vorbește, că vor fi cazați la hotelul lui Darius Vâlcov. D-l Darius Vâlcov, senatorul d-voastră de aici, fost președinte, până mai ieri, al Comisiei din Roșia Montană, nu am înțeles ce a căutat acolo, nici ce a făcut, nici ce a rezultat în urma acestei comisii.

Am să vă spun și despre apa și drumurile de la dvs. Lucruri pe care le știți. Dar lucruri pe care nimeni nu le afirmă public, pentru că este o teamă în Slatina de Stănescu și de Darius, și de Darius și de Stănescu, să nu zică vreunul dintre ei că-l protejăm pe celălalt, căci s-ar putea să fie invidioși că nu i-am citat pe amândoi, în discursul meu. Ei bine, cu apa e cam la fel ca și cu spațiile verzi. Adică, o singură societate lăsată moștenire tot de Darius Vâlcov, care a lăsat moștenire multe lucruri, este cea care încasează de la d-voastră, dar are niște cheltuieli de te doare capul. Apropo de cheltuielile firmei respective, presa din sală știe despre ce este vorba, așa că doar dăm semnalul că știm și noi despre ce este vorba. Și ca să vedeți cum ajung eu la Craiova, de două ori pe săptămână, de la București, prin Slatina, pe o centură cu nămolul cât roata, o așa-zisă centură, nu știu cum îi spune zonei respective. Prima dată când am trecut, era și o ploaie, și am făcut vreo 20 de minute și mă gândeam, în primul rând la oamenii de acolo care sunt puși să se uite cum trec convoaiele de mașini mari și mici pe lângă casele lor, prin acele nămoale și, după aceea, la chinul nostru, al conducătorilor auto, care ne rupem mașinile în două și timpul, este varză. Asta este marea și noua reformă pe care ne-o dă USL, în speță USL din Slatina. Nu aș încheia, că știți că am mâncărici la limbă, nu aș încheia o mică expunere locală, fără să spui despre Tehnologica. Bă, dar drag îmi e că toate lucrările din Slatina le face Tehnologica. Fraților, mor de drag. Am spus la televizor a cui este, nu mai este cazul să spun cine și ce, am declarat destule la timpul respectiv, acum un an, nu acum 100 de ani. Bă, dar drag îmi e cum se învârtesc unii, și la putere, și la opoziție, să le fie cald și bine la toți, banul să curgă tată. Acesta este județul Olt pe care și-l doresc oamenii?

Ați fost foarte contrariați că am încercat și încercăm în continuare, să spunem, pe acest mesaj, cât mai multor oameni să vină lângă noi. Fraților, pieptul sus, că nu sunteți singuri. Unii s-ar putea să fie și așa, și așa, or mai intra și din ăia, și din ăia, dar, până la urmă, trebuie să avem curaj, în această zonă a României, că este ea Slatina, că este Craiova, că nu suntem nici noi mai breji. Nici noi, cu Olguța noastră, cu două echipe de fotbal, nu suntem mai breji. Ca să nu credeți că vin de la Craiova, să dau lecții aici. Suntem la fel. Gorjul cu președintele Condescu, fix arestat 24 de ore, tocmai când se alegea Gino Iorgulescu sau nu știu cine, nici aceia nu sunt mai breji. Asta trebuie să se schimbe. Această zonă, prin pactul pentru Oltenia, pe care îl vom lansa în luna februarie, trebuie să se schimbe și trebuie să avem curaj să vorbim de Darius Vâlcov, de baronul Darius Vâlcov, să vorbim de Stănescu de la PSD. Acești doi oameni au monopolizat Consiliul Județean și Primăria Slatina cu acoliții lor, cu hotelurile lor de afară și dinăuntru, cu totul. Au monopolizat această zonă. Trebuie să sprijinim cu toții transformarea acestei zone, dintr-o zonă cu peste 100 de primari USL sau câți or fi, într-o zonă de dreapta. Și dacă d-l dr. Viorel, în cea mai neagră zi a democrației din România, ziua de ieri în care au transferat atribuții esențiale ale statului român, cum ar fi mediul, le-au transferat către autorități locale, fără bani, fără nimic…

Asta ne mai trebuia. Nu mai vorbesc de sănătate, de multe altele. Dar știți ce, m-am uitat și eu, să vă uitați și d-voastră pe anexe, să vedeți Slatina ce patrimoniu are, cu ce patrimoniu se transferă. Să fiți cu ochii pe acest patrimoniu care se poate transfera dacă această lege trece în final, unde se va duce el. Că va lua drumul celor 2000 de ha, de ha luate de la stațiune, că tot îi frământă acum terenurile lui Traian Băsescu, va lua drumul celor 2000 de ha transferate de la o stațiune la niște alți baroni PSD. Aia da ilegalitate, aia da caz de a se duce în justiție. Multe ar fi de spus despre noi și despre zona noastră. Dar cred că avem împreună și cu mare deschidere, marea șansă să schimbăm lucrurile aici. Dar pentru asta nu numai nouă, ci și d-voastră, vă trebuie curaj și știu că aveți, și vă trebuie să aduceți lângă d-voastră toate forțele care-și doresc să schimbe ceva în acest județ.”

Dumitru Sârghie

lansare pmp olt

lansare pmp olt3

lansare pmp olt2

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments