AcasăActualitateSă știi mai mult, să fii mai bun!

Să știi mai mult, să fii mai bun!

În perioada 7-11 aprilie a.c., Muzeul Județean Olt organizează trei ateliere quilling de creativitate, dată fiind apropierea marii sărbători creștine a Sfintelor Paște, acțiune ce face parte din cadrul programului școlar inițiat de Ministerul Educației Naționale „Să știi mai mult, să fii mai bun”. Elevii care se vor înscrie la aceste ateliere, vor avea, timp de o oră, posibilitatea de a face felicitări de Paște, vor decora lumânări și ouă de Paște.

felicitare 580„Dorim ca elevii să fie implicați în activități care să le valorizeze talentele și preocupările extra-școlare, în domeniul cultural-artistic. În cadrul atelierelor de quilling, copiii se familiarizează cu arta rulării hârtiei și realizează diverse obiecte, precum felicitări și decorații pentru lumânări. Tehnica quilling reprezintă un exercițiu de concentrare, de antrenare a atenției, dar și de imaginație și dezvoltare a creativității. Participând la acest atelier, copiii au ocazia să se convingă de faptul că pot crea lucruri minunate și, în același timp, își pot dezvolta un hobby”, a declarat Laurențiu Guțică Florescu, directorul Muzeului Județean Olt.

În cadrul atelierului de decorat ouă, copiii se vor familiariza cu diferite tehnici, suporturi și materiale inedite de decorat ouă și vor afla când a apărut obiceiul ouălor colorate în Europa.

Prețul pe participant este de 5 lei, sumă care include materialele de lucru, iar la finalul atelierului, fiecare va pleca acasă cu obiectele realizate. Participarea se face doar pe bază de înscriere direct la sediul muzeului sau la numerele de telefon ale celor doi coordonatori de proiect: 0749.105.270, 0770.527.529 – muzeograf Denissa Guțică Florescu sau la 0766.265.865, 0723.163.527 – muzeograf Claudia Balaș

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular