AcasăSalonul Național de Artă Fotografică „Etnografica” – ediția a VII-a
Array

Salonul Național de Artă Fotografică „Etnografica” – ediția a VII-a

Miercuri, 28 martie a.c., începând cu ora 12.00, Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina va găzdui cea de-a VII-a ediție a Salonului Național de Artă Fotografică „Etnografica” și se desfășoară sub Patronajul Asociației Internaționale de Artă Fotografică „Euro Foto Art” Oradea numărul 041/2018.

Pentru prima dată, la Salonul Național de Artă Fotografică „Etnografica” sunt prezentate doar fotografii cu caracter etnografic realizate exclusiv în județul Olt. Vernisajul prezintă publicului 30 de fotografii format 50X70 cm. realizate de artiști fotografi din țară, invitați să participe la cele trei tabere de creație fotografică desfășurate în județul Olt, în anii 2014, 2015 și 2017. Aceste tabere au fost organizate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt, cu sprijinul Consiliului Județean Olt și a primăriilor Giuvărăști, Izbiceni, Vădastra, Vădăstrița, Cezieni, Călui, Oporelu, Dobroteasa, a preotului paroh al bisericii de lemn din Leleasca, a preotului paroh de la Câmpu Mare.

etnografica 2018Cei ce vor fi prezenți la această expoziție vor putea admira lucrările selectate ale artiștilor: Alexandru Pompiliu (Târgoviște), Daniela Iancu (Slatina), Ion Mărculescu (Târgoviște), Felician Săteanu (Baia Mare), Ioan Ciobotaru (Râmnicu Vâlcea), Ionela Fugărețu-Kovacs (Bistrița), Răzvan Dumitrescu (Râmnicu Vâlcea), Irina Cristian (București), Robert Kovacs (Bistrița), Cornelia Ciurea (Slatina), Sanda Ciobotaru (Râmnicu Vâlcea), Diana Mândrilă (Târgoviște) și Valeru Ciurea (Slatina).

Inițiat în urmă cu șapte ani de către Valeru Ciurea, artist fotograf consacrat, membru al Asociației Internaționale de Artă Fotografică „Euro Foto Art” din Oradea, Salonul Național de Artă Fotografică „Etnografica” a adus la Slatina, de-a lungul timpului, nume de rezonanță din fotocluburile importante din România, rezultatul fiind o serie de expoziții care au poposit la Slatina, fie la Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu”, fie la Centrul Cultural „Eugen Ionescu.

„Aducem mulțumiri Consiliului Județean Olt, pentru că sprijină financiar demersul nostru de conservare și promovare a valorilor naționale pe care le reprezintă satul românesc contemporan cu tradițiile, cu obiceiurile, cu meșteșugurile, cu arhitectura sa, cu costumul popular și, nu în ultimul rând, cu bucătăria tradițională.

Mulțumiri se cuvine a adresa și Asociației Internaționale de Artă Fotografică «Euro Foto Art» din Oradea și președintelui acesteia, domnul Ștefan Toth, care a girat cu patronajul său această a VII-a ediție a Salonului nostru.

Și această expoziție a Salonului Național de Artă Fotografică „Etnografica“ este una itinerantă, așa că, în următoarele luni va poposi la Râmnicu Vâlcea (26 aprilie 2018), la Baia Mare (24 mai 2018) precum și la Târgoviște și Craiova, la date ce urmează a fi stabilite ulterior”, a declarat Valeru Ciurea, referent de specialitate în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt.

La Slatina expoziția va sta la dispoziția publicului până pe data de 20 aprilie 2018.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments