AcasăDiverseSăptămânalul Linia Întâi produce personalități politice pe bandă rulantă!

Săptămânalul Linia Întâi produce personalități politice pe bandă rulantă!

Săptămânalul Linia Întâi are peste 14 ani de istorie, înscriindu-se în peisajul jurnalistic local, ca o publicație radicală de dreapta, în care și-a găsit loc, întotdeauna, pe lângă acele informații lumești și triste, caracteristice unui județ aflat sub ocupație neocomunistă, și consistente pagini din cultura și spiritualitatea acestor locuri sudice. Nu trebuie să mușamalizăm nici scăderile și neîmplinirile acestei publicații și nici compromisurile pe care redactorii noștri le-au „comis” de-a lungul timpului, tocmai pentru ca Linia Întâi să nu dispară subit din peisaj, într-un război surd cu politrucii vremii, care au dorit întotdeauna să subjuge mass-media de pe aceste meleaguri.

ciocan petre barbuica
Vali Ciocan, Ginel Petre, Vali Bărbuică

La Linia Întâi, au lucrat o serie de ziariști consacrați, cum ar fi: Costel Drejoi, Costel Mirea, Constantin Voinescu, Alin Bălan, Ginel Petre, Valentin Ciocan și, poate unul dintre cei mai rafinați analiști  politici slătineni, intelectual de Linia Întâi, mult mai tânărul slătinean Paul Valentin Bărbuică, absolvent de drept, absolvent al Școlii Liberale de Economie „Friedrich Hayek”, Bruxelles, și al mai multor cursuri de comunicare media, comunicare politică și marketing politic, în cadrul Academiei Liberale, liberal prin definiție și președinte al Cluburilor Liberale Studențești din Sectorul 5 București.

Dacă Ginel Petre și Valentin Ciocan, doi dintre ziariștii redutabili ai Liniei Întâi, au ales – până la urmă – calea socialismului practicat – iată – de  Victor Ponta, ei întregind astăzi lista clientelei politice a PSD Olt (primul, director-adjunct la ITM Olt, iar celălalt director general – președinte CAS Olt), Paul Valentin Bărbuică respiră aerul ceva mai rarefiat al înălțimilor politice liberale de la București, fiind ales în tot felul de comitete, comiții și organisme liberale și asta în virtutea  profesionalismului, a științei sale de carte, a seriozității cu care a pornit în viață, atât pe linie profesională, cât și politică.

Mai nou, Paul Valentin Bărbuică este candidat în cadrul proiectului intitulat generic „10 pentru Europa”, proiect prin care cei mai competenți tineri liberali din România vor ajunge pe lista Partidului Național Liberal pentru alegerile europarlamentare din mai 2014.

10 pentru Europa este un proiect care aduce în prim-plan individul, tânărul pasionat de politică, liderul interesat de evoluția țării sale și a construcției europene, ca factor de dezvoltare națională. Cei care vor candida în cadrul acestui proiect, între care se află și tânărul nostru slătinean (are doar 27 de ani) își vor prezenta strategiile în fața cetățenilor României, creându-se astfel o nouă elită liberală, un nou val în politica românească.

Echipa Liniei Întâi îi felicită pe toți cei care-au luptat în „tranșeele” acestei publicații incomode și îi dorește lui Paul Valentin Bărbuică mult succes în competiția la care s-a angajat. Cu siguranță, el va reuși, așa cum au reușit, la nivelul lor și cei doi pesediști, foști redactori ai Liniei Întâi, fiindcă – nu-i așa? – Linia Întâi este un brand jurnalistic care le poartă noroc tuturor celor care-au ostenit prin paginile sale.

Ionuț DUMITRESCU

9 COMENTARII

 1. daca ginel e personalitate eu ma impusc!e un ordinar de barbugiu,betiv notoriu si impotent pe deasupra!Mitica stim ca e finul tau si d-aia il perii dar crede-ma ca jagardeaua asta nu merita nimic!Un analfabet ordinar

 2. Fiecare dintre noi are dreptul la o opinie; dar ma intreb : oare vom avea decenta si maturitatea sa ne putem exprima parerea fara a folosi cuvinte jignitoare ?…………

  • Nu-i nici mai prost ,nici mai moral decat Valcov,ori Daniel Barbulescu care e o muhaia…Ginel e doar sarac,dar nu sarac cu duhul ca Daniel si nici hot ca acesta…

  • Fiecare dintre noi are dreptul la o opinie; dar ma intreb : oare vom avea decenta si maturitatea sa ne putem exprima parerea fara a folosi cuvinte jignitoare ?…………

 3. E la fel de personalitate ca si VALCOV,SI VALENTIN,si mai toate figurile care alcatuiesc scena politica locala…

  • Mitica, intre Valcov, Valentin si prapaditul asta este distanta intelect, atitudine samd, ca de la cer la pamant, nefericita comparatie ai facut, lasa subictivitatea deoparte ca ti-e fin, chiar nu-l vezi asa cum este, adica un nimeni in drum?!

   • Intelect?HAI SA FIM SERIOSI…Eu ii stiu pe toti…Si pe Valcov,si pe Vali,si pe papagalul; de Daniel…N-au avut niciunul timp de intelect,ca nu aveau cand sa mai fure…insa Ginel chiar n-a dat cu jula…Poate de aici inainte.Oricum scrie ceva mai gramatical decat Valcov si Daniel…Lui Daniel chiar ii facea discursurile cand lucra pentru TOMA…

 4. Daca si Ginel Petre poate fi numit personalitate, cat i-oi fi de nas Mitica, inseamna ca nu mai ai proprietatea cuvintelor!

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments