AcasăSărbători de iarnă la Slatina
Array

Sărbători de iarnă la Slatina

Ca în fiecare an, la Slatina, Ziua Națională este sărbătorită prin ceremonialul militar și religios, depuneri de coroane la Statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar pe bld. A I. Cuza va avea loc defilarea personalului militar și echipamentelor de tehnică militară ale instituțiilor din sistemul național de siguranță.

Primăria municipiului Slatina va oferi gratuit participanților la această manifestare 2750 de stegulețe și 2750 cocarde tricolore, iar imediat după finalizarea paradei, va începe distribuirea meniului tradițional de fasole cu cârnați. Municipalitatea a pregătit de data aceasta, 2000 porții de mâncare, ce vor fi servite în zona special amenajată, în fața complexului comercial Winmarkt.

slatina dec 2018 2 linia intaiTârgul de Crăciun

Anul acesta, sărbătorile de iarnă vor avea loc într-o nouă locație mult mai mare și mai atractivă – parcul Tineretului – unde va fi amenajată o zonă gastronomică cu specialități culinare de sezon, căsuța lui Moș Crăciun și ieslea care redă scena Nașterii Domnului.

Odată cu deschiderea Târgului de Crăciun, pe 1 decembrie la ora 18:00 va fi pornit și iluminatul de sărbători al municipiului Slatina.

Prin desfășurarea acestui eveniment se urmărește sărbătorirea tradițiilor de Crăciun într-o atmosferă adecvată acestei perioade speciale a anului, atmosferă ce va fi animată de formații de muzică populară și ușoară, dar și cântece specifice perioadei Crăciunului.

În fiecare zi, timp de aproape o lună, vizitatorii Târgului de Crăciun se pot bucura de: spectacole susținute de mai mulți artiști printre care se numără: Monica Anghel, Nicola, Paul Ciprian Surugiu (Fuego), Dinu Iancu Sălăjanu, Iuliana Beregoi, JO (Ioana Anuța), Călin Merca & Emil Floare, trupa Alb&Negru și alte formații și ansambluri locale; zonă gastronomică cu o varietate de produse tradiționale și decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă; căsuța lui Moș Crăciun unde micuții îl pot întâlni pe Moș Crăciun și elfii acestuia (tot aici va avea loc și o campanie umanitară adresată copiilor cu nevoi speciale din municipiul Slatina); iesle care redă scena nașterii Domnului Iisus Hristos.

Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun va avea loc duminică, 1 decembrie, începând cu ora 17:00, cu un spectacol susținut de Gabriel Zăvoeanu și Maria Ghinea. La ora 18:00, va avea loc festivitatea de punere în funcțiune a iluminatului festiv de iarnă al „Târgului de Crăciun” și al municipiului Slatina, iar în intervalul orar 18:00-19:00, va avea loc un spectacol susținut de Monica Anghel.

Povestea lui Moș Nicolae

În luna decembrie, care mai este denumită și luna cadourilor, Primăria municipiului Slatina păstrează tradițiile, astfel că, potrivit legendei lui Moș Nicolae, care aduce cadouri copiilor cuminți, în dimineața zilei de 6 decembrie, copii din structurile de învățământ antepreșcolar și preșcolar din municipiul Slatina vor primi din partea municipalității daruri.

În cadrul acestui program, au fost achiziționate 2.450 pachete ce conțin o carte de colorat și diverse sortimente de dulciuri.

Desaga lu’ Moș Crăciun

Pentru cea mai așteptată sărbătoare din decembrie, Crăciunul, în perioada 10-20 decembrie, conform tradiției colindatului, la Primăria municipiului Slatina sunt așteptați de Moș Crăciun 2.300 de colindători, preșcolari și școlari până în clasa a III-a inclusiv, câte 120 de elevi de la fiecare unitate de învățământ, conform prevederilor H.C.L. nr.408/31.10.2019 prin care a fost aprobat regulamentul de organizare și desfășurare al programului „Desaga lu’ Moș Crăciun”.

Prin cântecele lor, copii vestesc Nașterea Domnului, transmit mesaje și tradiționalele urări. După susținerea programului de colinde, Moș Crăciun le va oferi tuturor cadouri.

Revelion 2020

În acest moment, se află în desfășurare procedura de atribuire a contractului de prestări servicii pentru organizarea evenimentului „Revelion 2020”.

Ionuț Dumitrescu


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments