AcasăActualitateSC MINERAL EXPERT SRL Craiova trece, în continuare, cu buldozerul peste legile...

SC MINERAL EXPERT SRL Craiova trece, în continuare, cu buldozerul peste legile țării

Așa cum am intuit, SC MINERAL EXPERT SRL Craiova, compania care exploatează ilegal nisipul din albia Oltețului, pe raza comunei Voineasa, nu a ținut cont de măsurile luate recent de către Garda Națională de Mediu (GNM), Comisariatul Județean Olt, în fruntea căruia se află Gheorghe Neacșa.

Imediat după ce organele statului au aplicat aceste măsuri, utilajele SC MINERAL EXPERT SRL Craiova au început să lucreze și mai cu spor, excavând adânc în albia râului și punând în pericol atât puntea cea nou renovată, care traversează Oltețul, cât și stâlpii rețelei de energie electrică, aflați în imediata apropiere.

exploatare expert mineral voineasaSemnalele pe care le-am tras atât noi, prin săptămânalul Linia Întâi, cât și primarul comunei Voineasa, Ion Vasile, n-au avut nici un efect, în fața unor indivizi care vor să se îmbogățească călcând cu buldozerul legile țării și distrugând natura și viața oamenilor din comuna Voineasa.

Deși avem vagi bănuieli că această firmă nesăbuită este ținută „în brațe” de vreun oficial al județului Olt, șefii instituțiilor răspunzătoare de protecția mediului înconjurător jură cu nu-i adevărat, domniile lor promițând că, în cel mai scurt timp, activitatea firmei respective va fi oprită.

 Gheorghe Neacșa, comisar-șef al Comisariatului Județean Olt al GNM:

 VOM SISTA ACEASTĂ EXPLOATARE ILEGALĂ

„SC MINERAL EXPERT SRL Craiova are autorizație de mediu, însă nu are autorizație de la Sistemul de Gospodărire al Apelor Olt (SGA). Așa cum v-am declarat în numărul trecut al Liniei Întâi, i-am aplicat acestei firme o amendă de 50 000 lei, în conformitate cu legislația în vigoare și am propus emiterea unei notificări prealabile, pentru îndeplinirea obligației acesteia, de a se conforma cu prevederile autorizației de mediu.

În mod normal, SGA Olt trebuie să hotărască dacă îi prelungește sau nu autorizația deja expirată a acestei firme, stabilindu-i și parametri de exploatare. E clar că, în aceste condiții, firma respectivă încalcă legea, exploatând albia râului Olteț după bunul plac. Dacă SGA Olt nu-i dă autorizație în 30 de zile, Comisariatul Județean Olt al GNM. De altfel, ultima decizie pe care am luat-o împreună cu conducerea SGA Olt este aceea că imediat vom alcătui o echipă mixtă și vom proceda la sistarea acestei exploatări ilegale.”

Adi Barbu, director SGA Olt:

VOM LUA MĂSURI CÂT SE POATE DE REPEDE

Zicerile d-lui Gheorghe Neacșa au fost confirmate și de Adi Barbu, directorul SGA Olt. Domnia-sa ne-a declarat următoarele:

„Am trimis o echipă la fața locului. Reprezentanții firmei SC MINERAL EXPERT SRL Craiova nu ne-au înștiințat că autorizația lor de exploatare este expirată și s-au dus, pur și simplu, la furat! Vom lua măsuri cât se poate de repede.”

Silviu Neacșu, prefect de Olt:

FACEȚI O SESIZARE OFICIALĂ LA INSTITUȚIA PREFECTULUI

Am prezentat această situație și prefectului de Olt, d-l Silviu Neacșu. Domnia-sa a promis solemn că va aplica legea, spunându-ne să facem o sesizare oficială în acest sens.  Astăzi, la prima oră, sesizarea cerută de d-l prefect se va afla pe masa domniei-sale. Așteptăm, din partea tuturor celor care ne-au dat declarații aici, fapte și nu vorbe. Până nu-i prea târziu!

LINIA ÎNTÂI


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments