AcasăActualitateȘcoala altfel – la Caracal

Școala altfel – la Caracal

Centrul Cultural Municipal Caracal organizează, în perioada 7-11 aprilie a.c., o serie de activități cultural-artistice, în cadrul programului „Școala altfel”, activități ce se vor desfășura la Teatrul Național, la Biblioteca „Virgil Carianopol” și la Muzeul Romanațiului. În prima zi a evenimentelor, va avea loc, începând cu ora 11.00, un spectacol muzical pentru copii, iar la ora 17.00, spectacolul de teatru „Vacanță în Guadelupa”. Marți, 8 aprilie, orele 11.00, va avea loc, spectacolul de teatru pentru copii „Pinochio”, iar la ora 17.00, este programat un spectacol de poezie și muzică „Noi vs Noi”. Miercuri, de la aceleași ore ca în zilele anterioare, sunt organizate un spectacol de teatru pentru copii „Pădurea Fermecată” și un spectacol folcloric intitulat „Cânt și joc romănățean”. Joi, 10 aprilie a.c., va avea loc un spectacol de teatru pentru copii „Pinochio” și spectacolul de teatru „Soțul păcălit”. Vineri, 11 aprilie, organizatorii au programat spectacolul de teatru scurt „Trupa Altfel”. Zilnic, între orele 10.00-13.00 și 16.00-20.00, foaierul Teatrului Național va găzdui o expoziție de icoane.

În această perioadă, la Biblioteca „Virgil Carianopol” din localitate se vor desfășura activități cultural-artistice. În cadrul Programului „Să știi mai multe, să fii mai bun”, ediția 2014, Biblioteca Municipală propune proiecții animate – povești ale copilăriei dedicate preșcolarilor; concursul de creație literară pentru elevii claselor primare – Castelul cu povești; precum și prezentarea bibliotecii tuturor celor care sunt dornici să treacă pragul instituției cărții. De asemenea, sub genericul „Comori ascunse în cărți”, elevii  vor confecționa mici cărticele, în care vor scrie câte un poem al unui scriitor preferat, acestea fiind dăruite trecătorilor din centrul orașului, în data de 11 aprilie, orele 11.00.

Nici Muzeul Romanațiului nu face excepție, aici vor avea loc următoarele activități: expoziție de ouă încondeiate, iar în cele opt săli ale muzeului vor fi prezentate perioade ale istoriei noastre, cum ar fi perioada Paleolitică și Neoliticul Timpuriu; Neoliticul dezvoltat, Neoliticul timpuriu și perioada romană, Epoca Bronzului, Epoca Fierului și Perioada Romană, Perioada Romană și Evul Mediu, Domnia lui Alexandru Ioan Cuza, Războiul de Independență (1877-1878) și Primul Război Mondial, Cel de-al Doilea Război Mondial și aspecte din perioada interbelică – până în anul 1945.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments