AcasăEducațieȘcoala Gimnazială Comuna Brebeni: Reducerea abandonului școlar „PNRR: Fonduri pentru România modernă...

Școala Gimnazială Comuna Brebeni: Reducerea abandonului școlar „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Școala Gimnazială Comuna Brebeni, din localitatea Brebeni, județul Olt, este beneficiara unui grant în valoare de 346241 lei, prin intermediul căruia, în perioada 2022-2025 derulează proiectul: ,,REDUCEREA ABANDONULUI ȘCOLAR ÎN CADRUL UNITĂȚII DE ÎNVĂȚĂMÂNT ȘCOALA GIMNAZIALĂ COMUNA BREBENI”, cod. F-PNRAS-1-2022-2574, prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS).

Obiectivele pe care le urmărește proiectul sunt reducerea absenteismului și combaterea părăsirii timpurii a școlii, fenomene cu care se confruntă unitatea noastră școlară. Pentru realizarea acestor deziderate vom derula activități specifice pentru elevi, cum ar fi spectacole educaționale, oferire de produse școlare sau ore de meditații suplimentare pe care le vom realiza într-o sală special amenajată în cadrul proiectului, dotată cu toate cele necesare. Totodată, și profesorii din școala noastră vor beneficia în cadrul proiectului de formare și perfecționare  prin cursuri și conferințe, în vederea dobândirii unei serii de deprinderi utile pentru atenuarea ori eliminarea fenomenului de absenteism și părăsire timpurie a școlii din cadrul unității noastre.

Considerăm că desfășurarea acestor activități vor avea un impact pozitiv asupra climatului școlar, asupra motivării elevilor în spiritul frecventării școlii, iar prin programele de formare derulate, cadrele didactice vor putea gestiona mai bine situațiile nefavorabilă cu care ne confruntăm. Pe termen lung, apreciem ca elevii își vor îmbunătăți rezultatele școlare și determinarea de a trece la următorul nivel de școlarizare, iar indicatorii asumați prin proiect vor fi atinși.

Prin desfășurarea activităților din proiect, ne dorim ca la nivelul școlii să se dezvolte un climat pozitiv și incluziv care să determine reducerea absenteismului, facilitarea învățării, creșterea motivației elevilor pentru educație.

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” – șansa pentru un viitor mai bun al elevilor noștri!

Director:  prof.  IOANA ENE
E-mail:scoala_brebeni@yahoo.com

- Advertisment -

Most Popular