AcasăOra SatuluiScopul final acesta este: oamenii să simtă că am făcut ceva pentru...

Scopul final acesta este: oamenii să simtă că am făcut ceva pentru ei!, a declarat Mirel Pascu, primarul comunei Ianca

D-le primar, ați câștigat, încă o dată, fotoliul de primar… La al câtelea mandat sunteți?

D-l Sîrghie, cu voința Domnului și prin strădania noastră, sunt la cel de-al nouălea mandat.

Am înțeles că a fost o campanie murdară, contracandidatul dvs. a recurs la tot felul de lucruri neortodoxe… Despre ce este vorba?

S-a împărțit făină și mălai, în sâmbăta Paștelui. N-au reușit să termine și au continuat și luni după Paști. S-a dat făină și mălai la fiecare gospodărie. Pe cine nu găsea acasă, le băga sacii în curte. Un sac de mălai și unul de făină. Saci mai mici, bineînțeles…

S-au făcut vize de flotant unor oameni pe care nu i-am văzut în viața mea și care n-au locuit nici măcar un minut în comuna Ianca. Nici nu știau la cine sunt în gazdă. Au venit în ziua de votare, aveau vize de flotant, au votat și au plecat… Ce să le faci?

Cu ce procent ați câștigat și care este componența politică a Consiliului Local?

Eu am avut 54% și dumnealui 40 și ceva. Avem 7 consilieri PSD și 6 de la PNL. Din 2020, consilierii liberali nu au votat niciun proiect de hotărâre privind dezvoltarea comunei: apă, canal, școli grădinițe, tot ceea ce am făcut noi.

Ne-am zbătut și am obținut fonduri europene. Tot ceea ce am făcut am făcut cu fonduri europene. Eu sunt deschis la orice colaborare cu dumnealor, pentru interesul comunei. Dar când văd atâta răutate… parcă nu-mi vine să-i mai bag în seamă… Să votezi permanent contra proiectelor pentru dezvoltarea comunei mi se pare absurd…

Ați vorbit despre fonduri europene… Cum îi ajutați pe întreprinzătorii privați din comună să acceseze astfel de fonduri?

Avem un băiat angajat care ne ajută foarte mult, Daniel Smarandache. Am ajutat și cetățeni din comună, care au accesat fonduri. Avem Biroul Agricol care i-a ajutat pe oameni în implementarea Programului Tomata.

Comuna Ianca are o veche tradiție culturală… Mai păstrați tradițiile?

Avem Ansamblul „Izvorașul”, care nu a fost desființat niciodată. E un ansamblu viabil… Pleacă o generație și vine altă generație. Aici trebuie să-i mulțumim d-lui director de Cămin Cultural, Marian Șerban. Am avut, în luna mai, Festivalul de Folclor „Cântecele Dunării”, pe care îl ținem de aproximativ 23 de ani. Avem suite de dansuri oltenești, avem și câteva fetițe soliste vocale…

Care este primul proiect pe care vreți să-l implementați, acum după ce ați câștigat un nou mandat?

Avem o școală veche pe care vrem s-o reabilităm termic și s-o dotăm cu mobilier și cu tot ceea ce este necesar. Se lucrează la ea deja… Vrem să finalizăm asfaltarea, care și ea a început, pe „Anghel Saligny”. Dar principalul proiect pe care vrem să-l implementăm în comună este alimentarea cu gaze. Dar noi depindem de celelalte comune din jurul nostru. Am făcut o asociație de comune, un GAL, în care sunt 10 comune. Dar fondurile care au fost alocate județului Olt erau mai puține decât valoarea proiectului celor 10 comune… Așteptăm deschidere din partea viitorilor guvernanți…

Cum se văd de la Ianca disensiunile dintre PSD și PNL în privința stabilirii datei alegerilor prezidențiale și parlamentare? Cum văd oamenii simpli?

Oamenii simpli nu înțeleg nimic. Adică e un fel de balamuc. Dacă au făcut o înțelegere s-o respecte. Au început atacurile între lideri… Liberalii au băgat zâzanie în alianță. Până și maghiarii din UDMR îi acuză de neseriozitate…

Cine este viceprimarul dvs. și cum colaborați?

Este băiatul fostului viceprimar, Domozină, cel cu care am lucrat o viață, până s-a prăpădit, săracul… Este un băiat școlit, a lucrat în Ministerul de Finanțe cinci ani. Este un tânăr foarte pregătit și serios.

Adresați un mesaj concetățenilor dvs., celor care v-au votat și celor care nu v-au votat…

Le doresc multă sănătate tuturor locuitorilor comunei noastre. Să aibă încredere în echipa în echipa pe care au votat-o acum că vom duce la îndeplinire toate proiectele. Încercăm, zi de zi, să le ușurăm viața, să le facilităm accesul la un trai mai bun. Scopul final acesta este: oamenii să simtă că am făcut ceva pentru ei.

Dumitru Sîrghie

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments