AcasăOra SatuluiScrisoare deschisă către cetățenii comunei Brebeni

Scrisoare deschisă către cetățenii comunei Brebeni

Dragi prieteni,

Duminică, 2 noiembrie a.c., suntem chemați și noi, cetățenii comunei Brebeni, ca să alegem Președintele României. Sub îndemnul „Dreptate până la capăt”, noi avem misiunea să introducem în urnă un vot în favoarea celui care a luptat până ca capăt pentru înlăturarea regimului ilegitim al lui Traian Băsescu: actualul premier Victor Ponta!

Victor Ponta este premierul care a îndreptat nedreptățile făcute cetățenilor români de regimul Băsescu. Guvernul Ponta a reîntregit salariile și le-a dat înapoi pensionarilor ce li se luase din pensii de către guvernarea portocalie. Guvernul Ponta a redeschis spitalele închise cu de-a sila de regimul Băsescu, a crescut salariul minim pe economie, a scăzut TVA la pâine și a eliminat peste 90 de taxe.

truica nicolae primar brebeni 601Victor Ponta trebuie ales președintele, fiindcă domnia-sa vrea să fie alt model de șef de stat, unul care să unească toate categoriile sociale, nu să le dezbine, așa cum a făcut și face încă Traian Băsescu.

Victor Ponta dorește să unească toate energiile acestei țări, bazându-se pe o majoritate stabilă în Parlament și, desigur, pe o colaborare bună cu viitorul guvern, care se va forma după alegeri. Va pune capăt conflictelor între politicieni, astfel încât aceștia să lucreze în beneficiul nostru, al tuturor, și nu în beneficiul grupurilor și găștilor politice clientelare, așa cum s-a întâmplat în Guvernul Boc.

Nu trebuie să uităm că, sub Guvernul Ponta, au fost acordate subvenții, scutiri de returnare a subvențiilor și micro-credite pentru fermierii acestei țări, a redat demnitatea pensionarilor, acordându-le ajutoare pentru încălzire și energie, suplimentându-se biletele de tratament balnear și – cel mai important – majorându-le pensia medie. A reîntregit salariile bugetarilor și a majorat salariul minim pe economie, a reintrodus ajutoarele pentru însoțitorii persoanelor cu dizabilități. A majorat cu 10% salariile profesorilor debutanți din învățământul preuniversitar și a redus cu două ore norma didactică, pentru profesorii cu gradul I, cu o vechime de peste 25 de ani.

Guvernul Ponta a crescut indemnizația pentru creșterea copilului și a majorat cu 30% alocația de sprijin familial, pentru 440.000 de familii. A acordat diferite facilități oamenilor de afaceri, între care introducerea plății TVA la încasare. Pentru tineri, Guvernul Ponta a introdus o serie de programe de sprijin, între care programele „Tineri întreprinzători”, continuarea programul „Prima Casă” și pregătirea proiectului „Prima mașină”. Pentru elevi și studenți s-au acordat burse și ajutoare și s-au achiziționat peste 600 de microbuze pentru transportul elevilor.

În 2013, România, sub guvernarea Ponta, a înregistrat cea mai mare creștere economică iar agricultura a evoluat, ocupând locuri importante în Europa la producția de floarea soarelui, porumb, grâu, carne de oaie și capră.

A crescut Bugetul Educației cu 6,4% și au fost repuse în funcțiune majoritatea spitalelor care au fost închise de Emil Boc. Evoluții notabile au fost înregistrate și în politica externă, și în absorbția fondurilor europene, precum și în consolidarea infrastructurii.

Toate acestea demonstrează, stimați concetățeni, că Victor Ponta este președintele chemat ca să realizeze MAREA UNIRE A ROMÂNILOR și să facă din România un stat social dezvoltat, respectat pe toate meridianele lumii.

Nicolae Truică, primarul comunei Brebeni ponta afis 601 2

Votați Victor Ponta!

Votați viitorul copiilor voștri!

- Advertisment -

Most Popular