AcasăEditorialScrisoare deschisă domnului senator Ion Toma

Scrisoare deschisă domnului senator Ion Toma

Domnule senator,

În acest moment, Municipiul Slatina prezintă simptomul unui destin avariat. Sărăcia ne-a făcut pe unii dintre noi timizi și josnici. Din ce în ce mai des, se vorbește că societatea civilă slătineană poartă obrazul acoperit al indiferenței la tot ceea ce se întâmplă rău în acest municipiu, care a trecut prin toate experiențele animalier-socialiste ante și post decembriste.

Lăcomia celor care au condus acest municipiu, de la Revoluție încoace, le-a orbit acestora conștiința și i-a lăsat orfani de cinste, de morală și de Dumnezeu. Ca om de stânga, așa cum singur v-ați definit, d-le senator, trebuie să știți că viața slătinenilor, ca tot ce înseamnă viață pe acest pământ, este o minune, care nu se mai întoarce niciodată din drum. Ori electoratul acesta slătinean, care – în sfârșit – dă semne că are conștiința sinelui, vrea să trăiască ceva mai bine acum – așa cum trăiți și dvs., politicienii – și nu mai este dispus să aștepte a trăi onorabil în viața de apoi.

Indiferenți și lipsiți de cel mai elementar sentiment de solidaritate (atribut fundamental al stângii politice), conducătorii acestui municipiu nefericit sunt prea îndestulați și surzi, ca să mai poată auzi glasul miilor de șomeri flămânzi, strigătul de suferință al bătrânilor batjocoriți pe la ghișeele diferitelor instituții conduse de niște iresponsabili lipitori de afișe politice, precum și deznădejdea tinerilor bacalaureați sau licențiați, care nu mai întrevăd nicio speranță.

Slatina, d-le senator, este un fel de Vale a Plângerii, în care mii de oameni așteaptă izbăvirea, o izbăvire care nu mai vine…

Ați promovat, d-le senator, de-a lungul carierei dvs. politice, șefi de instituții publice, președinți de consiliu județean, prefecți, subprefecți, directori în diferite ministere, secretari de stat, demnitari în diferite divane locale și centrale. Dumneavoastră înșivă ați ocupat poziții dintre cele mai înalte în Parlamentul României, dovedind verticalitate și seriozitate. Un singur lucru n-ați reușit, d-le senator al României: să dați Slatinei un primar, despre care să se vorbească în istoria acestei așezări seculare.

emil albota si toma 611Primăria Slatina are nevoie în fruntea ei de un intelectual veritabil, care să aibă puterea și conștiința să lucreze în interes general și nu în interes de clan și gașcă, un om asupra căruia să nu planeze nicio suspiciune de corupție și căruia să nu-i fie puse la îndoială educația, morala, cinstea și buna-credință. Astfel de om, d-le senator, se află în tabăra dvs. politică și se numește Emil Albotă, actualmente secretar de stat în Ministerul Educației.

Misiunea de a promova un candidat credibil pentru Primăria Slatina, în aceste momente de derută și mocirlă politică, în care se află partidul de guvernământ, este examenul vieții politice a domniei-voastre. Și, cu siguranță, îl puteți trece cu Magna Cum Laudae, dacă veți ține cont și de disperarea slătinenilor și nu numai de părerile celor care vă măgulesc zilnic și vă spun că sunteți cel mai deștept și cel mai frumos, în timp ce se pregătesc să vă lovească pe la spate. Nu-i cazul să vă reamintim astfel de situații, în care dvs. – generos fiind și de bună-credință – ați promovat niște oameni, care au conspirat apoi împotriva dvs.

Este adevărat că tânărul universitar Emil Albotă este foarte potrivit în Guvernul României, dar noi credem că și mai potrivit ar fi să fie primarul Slatinei, fiindcă – nu-i așa? – cămașa ne este întotdeauna mult mai aproape de corp decât haina.

Este momentul, d-le senator, să nu mai fim atât de indiferenți față de acest municipiu, onorabil altădată, despre care se scrie – în ziarele de partid – atât de frumos, dar care, în realitate, este atât de rămas la coada civilizației. Aveți, în acest moment, pentru a declanșa o altă viziune asupra administrării acestui municipiu, și poziția politică necesară, și experiența dovedită în luptele la baionetă – culmea – nu în bătăliile cu inamicii politici ci, mai ales, cu cei pe care i-ați promovat, aveți și înțelepciunea necesară, dar și prețuirea unei imense majorități a cetățenilor acestui oraș… Și, mai ales, aveți OMUL: pe Emil Albotă!

Momentul oportun a sosit, bate la ușă, iar dvs. trebuie să-i deschideți și să vă implicați pentru Slatina, așa cum n-ați mai făcut-o niciodată. Orice amânare dă apă la moară impostorilor pedeliști, care au astăzi carnete de pesediști. Ei vor să pună mâna, și după 2016, pe acest fotoliu atât de dezonorat, până în prezent. Răbdarea publică a Slatinei a ajuns însă până la capăt și vor, în următoarea legislatură, un primar loial, nepopulist, cinstit, capabil să-și respecte jurământul și nu unul care să fie admirat în presa aservită, doar pentru că e șiret, că știe să lovească pe la spate, că poate trece de la stânga la dreapta fără rușine și care nu tresare niciodată la suferințele altora.

Desigur că veți spune că e și vina noastră, a unor ziariști, pentru această stare de lucruri. Și asta, pentru că le-am spus acestora de multe ori că sunt morali, chiar dacă sunt imorali, că sunt frumoși, chiar dacă sunt urâți, că sunt cinstiți, chiar dacă au dovedit, atât de pregnant, contrariul, că au școli înalte, chiar dacă nu știu a scrie românește, că au administrat judicios banul public, în ciuda faptului că sunt dovezi incontestabile de fraudare a acestuia…

Poate că e adevărată această observație, dar… gata! Acestei crize de comandament a Slatinei și acestei conduri toxice cu vicii insațiabile trebuie să le pună cineva capăt!

Fiți conducătorul acestei cruciade, lansați-l pe Emil Albotă, de pe acum, în cursa pentru redarea demnității Slatinei, treceți, cu arme și bagaje, de partea slătinenilor și vă garantăm că anul 2016 va da Slatinei primarul pe care îl așteaptă de la Revoluției încoace: profesorul Emil Albotă!

Așa să vă ajute Dumnezeu!

Dumitru SÂRGHIE

3 COMENTARII

  1. va aduc aminte dom Sarghie ca nu lipitorii de afise au functii, noi cei multi nu avem ce pune pe masa la copii… datorita celor care ocupa functii politice si ne umilesc pe noi si pe cei batrani… de aceea va dau dreptate ca trebuie sa numai stam si sa privim cum ne batjocoresc acesti ordinari si trebuie sa iesim sa spunem despre Albota Florin ca este cel ce poate sa faca aceea schimbare de care avem nevoie….

  2. Ce.ti Mai place as.l pupi in dos pe senator !!!parca asta nu.i manjit tot….I.l vezi curat ca lacrima….pe cine vrei sa prostesti ?! Toma + scadt+ popa+ ciocarlan savu+judecatori+altii , au facut si fac …numai bine pe mosia lor….

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments