AcasăActualitateSe reintroduce sensul dublu de circulație pe strada Cornișei

Se reintroduce sensul dublu de circulație pe strada Cornișei

Printr-un comunicat de presă, Primăria  Municipiului Slatina anunță desființarea sensului unic rutier pe strada Cornișei și demararea lucrărilor de amenajare a sensului rutier dublu pe această arteră. Acest proiect se va derula prin intermediul Direcției Administrarea Străzilor și Iluminat Public. Poliția Rutieră Olt dându-și acordul în acest sens.

Astfel, până la sfârșitului anului, conducătorii auto ce vor circula dinspre strada Crișan către Spitalul Județean Slatina vor putea vira dreapta, în intersecția cu strada Libertății, spre strada Cornișei, iar cei care vor circula dinspre spital către Policlinica de Stomatologie, vor putea vira, la stânga, spre strada Cornișei, tot în intersecția cu strada Libertății.

str cornisei slatinaVor fi efectuate lucrări minore pe strada menționată care să reglementeze circulația pe sens dublu în zonă: se va trasa o linie continuă de la intersecția cu strada Primăverii și până la intersecția cu strada Crișan; va fi amplasat un semafor, precum și mai multe indicatoare, care să îi anunțe pe șoferi că regulile de circulație rutieră în zonă s-au schimbat. De asemenea, Poliția Rutieră Olt a solicitat amenajarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Primăverii cu Corniței, pentru asigurarea unor condiții optime și de siguranță pentru conducătorii auto ce vor efectua viraj-stânga spre strada Cornișei.

Decizia de schimbare a circulației rutiere în zonă a fost luată în urma unui sondaj publicat pe site-ul Primăriei Slatina și derulat în această vară, sondaj ale cărui rezultate au relevat dorința majoritară a votanților, în sensul reintroducerii circulației rutiere pe sens dublu pe artera menționată.

Ionuț DUMITRESCU

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments