AcasăEvenimentSeară de vis, cu poezie și muzică folk

Seară de vis, cu poezie și muzică folk

La sfârșitul săptămânii trecute (vineri, 31 ianuarie a.c.), la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” din Slatina, și-au dat întâlnire o seamă de poeți și prozatori din Olt, Vâlcea și București, eveniment în cadrul căruia s-a citit poezie și proză, au avut loc dezbateri pe teme literare și s-a cântat muzică folk pe săturate.

Artizanii acestui eveniment cultural de anvergură au fost scriitorii Nicolae Zărnescu, din Slatina, și Marian Bărăscu din Drăgășani, poet și prozator, un vechi animator cultural al Slatinei antedecembriste. Sponsorul acestei manifestări a fost col. Nicolae Zărnescu, unchiul poetului, prozatorului și epigramistului cu același nume, iar gazda noastră a fost reprezentată de Florin Cârstea, șef serviciu Biblioteca Județeană Slatina Olt.

Au citit poezie George Nina Elianreintalnire cenaclul balada1, Ioan Smedescu, Dumitru Sârghie, Viorel Păcală, George Vaiman, Nicolae Zărnescu, Ion Popa, Liuța Scarlat, Luminița Andronăchescu, Mira Parâng, Vali Orțan, Marian Bărăscu, Gheorghe Ciobanu și Gigi Andronic.

cenaclul balada 2Profesorii Gheorghe Nicolaescu și Cecilia Romaniuc au vorbit despre condiția scriitorului în actualitate și, respectiv, despre opera unui scriitor contemporan slătinean, anume Constantin Voinescu.

Clipe muzicale de neuitat au fost oferite de Viorel Trandafir și Marian Stângăreanu, din Drăgășani – Vâlcea, dar și de neîntrecutul nostru slătinean Viorel Ștefănescu, a cărui muzică folk a depășit demult granițele județului Olt. Iată o reeditare a cenaclurilor de altădată care se datorează, așa cum v-am mai spus, celor doi talentați scriitori Nicolae Zărnescu și Marian Bărăscu.

Doamne-ajută!

Ionuț DUMITRESCU


RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments