AcasăLa ordinea săptămâniiSecția Electorală 236 Alimănești, în atenția organelor abilitate sau cum s-a trezit...

Secția Electorală 236 Alimănești, în atenția organelor abilitate sau cum s-a trezit micuțul PMP cu 492 de voturi în contul său…

Comuna Izvoarele, așezată în celebra Câmpie a Boianului, este o veche vatră de cultură de civilizație care, printre altele, a dat democrației și civilizației alutane și românești una dintre cele mai faimoase familii de boieri creștini liberali: Familia Alimăneșteanu. Tot aici în această comună, istoria a consemnat episodul sângeros din timpul revoltei țărănești împotriva colectivizării forțate, cea coordonată de Securitatea comunistă, cu pistolul la tâmpla bunicilor și părinților noștri.

Din vitejia și demnitatea țăranilor de odinioară, precum și din noblețea politicienilor din perioada interbelică, se pare că n-a mai rămas nimic, prezentul post-decembrist, în splendoarea sa neocomunistă, arătându-ne că, în lupta pentru putere, nu mai există nici morală, nici profesionalism, nici lege, nici frică de dumnezeu, nici democrație. Ultimele alegeri locale de la Izvoarele s-au lăsat cu o „mangleală” care trebuie să intre de urgență în atenția organelor abilitate.

primaria izvoarele olt netSituația din Secția 236 Alimănești (președinte Marinică Stan), după spusele primarului, se pare reales, Florian Constantin (PSD), este una cel puțin abracadabrantă, de râs și de plâns totodată. Concret, cele 492 de voturi ale PSD au fost trecute în dreptul PMP (iată și un lup mâncat de oaie) cele 8 voturi ale PMP au fost contabilizate la PNL, iar cele 237 de voturi ale PNL s-au pus în dreptul PSD. Proces verbal semnat și parafat de toți membrii Secției 236 și de președintele acesteia, altfel bine remunerat pentru „serviciile aduse umanității și democrației”, ca să facem și noi haz de necaz. „S-a întâmplat acest  lucru, această eroare umană, din cauza stresului și a oboselii”, ne-a explicat domnul primar Constantin Florian. Tot domnia sa ne-a spus că, „după lungi dezbateri și discuții, la care au participat și unii reprezentanți de la județ ai PSD, toți membrii secției respective, reprezentând toate formațiunile politice în discuție și-au recunoscut greșeala, au făcut contestație și problema urmează a fi remediată legal.” Înțelegem că acești tovarăși și-au contestat propria lor prostie, așteptând ca legea (care lege?) să-și spună cuvântul și să le spună ce deștepți au fost ei, în frunte cu președintele de secție, atunci când au comis nelegiuirea sau prostia întruchipată. Oricum situația excede totalmente faptul ca BEJ Olt să judece această speță. Rămâne să vedem ce soluție juridică se poate aplica în acest caz halucinant… Cert este că PNL-ul e văduvit de cele peste 200 de voturi, însuși PSD-ul e ciuntit, deși președintele de secție e „omul de casă” al partidului unic, iar revelația alegerilor de la Izvoarele a produs-o aproape invizibilul ALDE, formațiune care a obținut, pe bune, 434 de voturi, cu candidatul la primărie Eugeniu Florentin Socherel.

În altă ordine de idei, Ionel Constantin, reprezentantul Pro România reclamă faptul că a fost scos din secția de vot, de către „organul cu epoleți”, fiindu-i practic interzis să voteze, după ce a atras atenția membrilor din secție că unul dintre buletinele de vot nu avea ștampila de control. Tot Ionel Constantin a făcut o plângere împotriva unor răufăcători care au intrat prin efracție în sediul său de partid, „subtilizându-i”, tricouri, hanorace și alte materiale, cu însemnele partidului.

„Democrație, ochii plânși vor să te vadă!”

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments