AcasăPoliticaSenatorul Ion Toma întocmește harta priorităților Olteniei!

Senatorul Ion Toma întocmește harta priorităților Olteniei!

Așa cum vă spuneam și altădată, când deținea funcții importante în Parlamentul României, și când la inițiativa domniei-sale s-a constituit Consiliul Politic Consultativ din Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, senatorul Ion Toma a urmărit întotdeauna să scoată Oltenia, din punct de vedere economic, social și cultural, din zona gri în care a fost menținută, cu bună știință, de mai toate guvernele post-decembriste.

Domnia-sa a rămas consecvent și astăzi acestor idealuri, în calitatea sa de prim-vicepreședinte național al PMP. Astfel, va iniția acțiuni politice și administrative care să contribuie la absorbția de fonduri comunitare, la stimularea investițiilor autohtone și străine, astfel încât Oltenia să devină compatibilă, din punct de vedere economic, social și cultural, cu regiunile dezvoltate ale Uniunii Europene.

Demersurile avute în vedere iau în calcul întocmirea unei hărți a priorităților Olteniei, după cum a declarat, recent, pentru Linia Întâi, chiar domnia-sa: 

toma cu oameni«Conform datelor furnizate de INS, Oltenia anului 2016 este încă o regiune afectată de sărăcie, o regiune cu probleme complexe care are nevoie urgentă de consolidare economică prin generare de investiții, de proiecte mari de infrastructură care să creeze un cadru atractiv pentru investitorii străini, de soluții pentru nevoile specifice ale oltenilor: locuri de muncă, infrastructură rutieră, spitale, asigurarea unui număr necesar de creșe și de grădinițe, școli care să funcționeze la standarde europene cu asigurarea de personal înalt calificat, și multe altele. Oltenia trebuie să redevină competitivă, să arate respect pentru investitori prin acordarea tuturor facilităților necesare astfel încât acești să își poată derula activitate, să-și valorifice potențialului agricol  printr-un parteneriat onest cu producătorii agricoli. În același timp,  consider prioritară implicarea totală a autorităților în modernizarea infrastructurilor – drumuri, alimentări cu apă și gaze, canalizări, școli și spitale.

Întrucât consider că este esențial să cunoaștem toate aceste probleme, și totodată să le ierarhizăm în conformitate cu opinia oamenilor, am decis să vă provoc pe dumneavoastră, cetățeni ai Olteniei, la o consultare publică. Așadar, care considerați dumneavoastră că sunt principalele probleme cu care oltenii se confruntă? Care credeți că sunt prioritățile județului DOLJ, pe care viitorul Parlament precum și viitorul Guvern să le ia în calcul spre soluționare urgentă?

Trebuie să precizez că fiecare dintre răspunsurile dumneavoastră va fi luat în calcul, acestea fiind esențiale în demersul nostru de a întocmi „HARTA PRIORITĂȚILOR OLTENIEI”.

Răspunsurile dvs. mă vor ajuta să identific care este realmente vocea poporului, fiind ulterior de datoria mea să o fac auzită la nivelul factorilor de decizie. Îmi propun să clădesc un parteneriat solid cu oamenii, pornind de la un dialog deschis, o comunicare direct și eficientă, dar mai ales o consultare permanentă. Așteptăm sugestiile și opiniile dumneavoastră.

Noi suntem Oltenia, noi cunoaștem problemele ei, haideți să le facem cunoscute și la nivelul viitorului Parlament, a viitorului Guvern, pentru a putea fi rezolvate!»

Dumitru Sârghie

- Advertisment -

Most Popular