AcasăActualitateSenatorul Liviu Voiculescu: Acordarea burselor școlare nu va mai fi condiționată pentru...

Senatorul Liviu Voiculescu: Acordarea burselor școlare nu va mai fi condiționată pentru o anumită categorie de elevi!

Liviu Voiculescu, senator PNL, a vorbit despre noile reguli privind acordarea burselor școlare, pentru anul de studiu 2023-2024, reguli care au fost publicate în Monitorul Oficial. Cele cinci tipuri de burse sunt: bursă de excelență olimpică I; bursă de excelență olimpică II; bursă de merit și bursă socială; bursă tehnologică. Față de anul trecut, au dispărut bursele de studiu și, ca denumire, bursele de ajutor social și bursele de performanță.

Elevilor din învățământul primar de stat nu li se mai acordă, din acest an, decât burse sociale. Bursa tehnologică se acordă, în acest an școlar și în următorul, elevilor care urmează cursurile școlilor profesionale și celor duale.

„Acordarea burselor școlare nu va mai fi condiționată pentru o anumită categorie de elevi. Este vorba despre elevii care provin din familii monoparentale, precum și elevii cu unul dintre părinți decedat, fără a se lua în considerare nivelul venitului mediu pe membru de familie.

Metodologia de acordare a burselor a fost publicată, în Monitorul Oficial. Conform documentului, bursele de merit se acordă pentru 30% dintre elevii din fiecare clasă, cu posibilitatea extinderii listei de beneficiari, pentru a cuprinde toți elevii cu media mai mare sau egală cu 9,50; bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a se vor acorda pe baza mediei notelor obținute de elevi pe parcursul primelor două intervale de învățare; bursele de merit pentru elevii de clasa a IX-a se vor acorda pe baza mediilor de admitere în învățământul liceal sau profesional; bursele de merit se vor acorda și pentru premiile I, II sau III la etapele județene ale olimpiadelor școlare, respectiv pentru participarea în loturile restrânse de pregătire pentru olimpiadele internaționale; bursele sociale se acordă elevilor din familii cu un venit mediu net lunar/membru de familie, pe ultimele 12 luni, mai mic de 50% din salariul minim net pe economie”, a declarat Liviu Voiculescu.

LINIA ÎNTÂI


- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments